ΤΟΠΙΚΑ

Νέα επίθεση γιατρών και εργαζομένων

νέα-επίθεση-γιατρών-και-εργαζομένων-30716

Συνέχεια στη δημόσια κόντρα μεταξύ Διοικητή του ΓΝΒ, νοσοκομειακών γιατρών και εργαζομένων, δίνει ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργάνων γιατρών και εργαζομένων, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο κ. Ζαχαρόπουλος μετά τη ματαίωση του διοικητικού συμβουλίου του ΓΝΒ.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κατηγορούν τον κ. Ζαχαρόπουλο ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να αποκρύψει τις δικές του ευθύνες και να κατηγορήσει για ακόμη μία φορά εργαζόμενους, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου.

Σε ό,τι αφορά τα φίλτρα αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και τη λυχνία του αξονικού τομογράφου, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρουν ότι η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στο Διοικητή, διότι θέλησε να εισάγει το θέμα των φίλτρων με καθυστέρηση 21 ημερών και 3 ημέρες πριν την εξάντληση των αποθεμάτων και ενώ ο διευθυντής του τμήματος από τις 8 Ιανουαρίου είχε ενημερώσει σχετικά και θα μπορούσε το θέμα να εισαχθεί στα Δ.Σ. που έγιναν στις 11/1/2013 και 18/1/2013 και ότι το έκανε εσκεμμένα για να συκοφαντήσει τα μέλη του Δ.Σ. και να τους αποδώσει για λόγους εκδίκησης ευθύνες.

Επίσης όσον αφορά στη λυχνία του αξονικού, οι καταγγέλλοντας υπογραμμίζουν ότι το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και 15 ημέρες χωρίς να έχει αποκατασταθεί, ενώ επίσης του αποδίδεται ευθύνη διότι ακόμη δεν έγινε προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου μέσω ΕΣΠΑ από το Νοσοκομείο, όταν πριν λίγες ημέρες το νοσοκομείο Καρδίτσας ανακοίνωσε προμήθεια εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ αξίας 1.400.000,00 ευρώ.

Όσον αφορά τέλος στην προμήθεια 5 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης με ελάχιστο κόστος, όπως είπε ο κ. Ζαχαρόπουλος, τα δύο συνδικαλιστικά όργανα υποστηρίζουν ότι για το θέμα δεν έχει ενημερωθεί ο αρμοδιότερος όλων ο Διευθυντής του τμήματος της Μ.Τ.Ν. και σημειώνουν: «Δυστυχώς ο εγωισμός και η αμετροέπεια τον οδηγούν σε ανεύθυνες και επικίνδυνες τακτικές καθώς προσπαθεί όχι μόνο να επιβάλει, αλλά και να πείσει την τοπική κοινωνία για την ορθότητα της επιλογής του εκμεταλλευόμενος την άγνοια των δημοσιογράφων πως μία σύμβαση χρησιδανείου, γιατί περί αυτού πρόκειται και όχι για αγορά που δεν ξέρουμε κατ΄ αρχήν αν επιτρέπεται και με τι κόστος συντήρησης και αναλώσιμων θα επιβαρύνει το Νοσοκομείο και για πόσα χρόνια προσπαθεί να την περάσει σαν επιτυχία λίγες μέρες πριν την αποχώρησή του, φορτώνοντας στην επόμενη διοίκηση τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν».

Επίσης η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και ο σύλλογος κατηγορούν τον κ. Ζαχαρόπουλο ότι παρόλα αυτά που υποστηρίζει περί ευρωστίας, δεν βρέθηκε κανείς επαγγελματίας από το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου για προμήθεια τροφίμων, για συνεργείο επισκευής των ασθενοφόρων, και για την προμήθεια βενζίνης των ασθενοφόρων, διότι οι προμήθειες γίνονται από την περιοχή του Αλμυρού, απ’ όπου κατάγεται ο ίδιος, επαναφέρει το θέμα της μίσθωσης του κυλικείου σε ιδιώτες, και καταλήγει με αιχμές κατά του Διοικητή με αναφορές «για πολύμηνη γηροκόμηση συγγενούς του προσώπου και για χρησιμοποίηση οδηγού ασθενοφόρου εν ώρα υπηρεσίας για να τον πηγαινοφέρνει σε προσωπικές του δουλειές ακόμα και με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο όταν υπάρχουν ακάλυπτες βάρδιες στα ασθενοφόρα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου