ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν σε θέση μάχης

παραμένουν-σε-θέση-μάχης-30701

Το μέλλον και η μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σήμερα Πέμπτη για τους αγρότες της Μαγνησίας, οι οποίοι τονίζουν ότι «δεν κάνουν πίσω» και δεν φεύγουν από τα μπλόκα τους, εάν δεν δοθούν λύσεις από την κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή ενισχύεται περαιτέρω το μπλόκο του Αερινού, ενώ σε θέση αναμονής βρίσκονται και οι αγρότες του μπλόκου Αλμυρού.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τσιργή

Ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Δημήτρης Σπαθής που βρίσκεται στο μπλόκο του Αερινού υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο αγώνας δυναμώνει και οι αγρότες συσπειρώνονται. «Ο αγώνας είναι κοινός και η συμπαράσταση της κοινωνίας φαίνεται και από τις ανακοινώσεις των διαφόρων κοινωνικών φορέων», προσθέτει ο κ. Σπαθής.

Εξάλλου, κάνοντας αναφορά στα αιτήματα που θέτουν οι αγρότες, παρατήρησε ότι τα χρήματα που λέει η κυβέρνηση ότι θα δώσει από την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, είναι χρήματα που έτσι κι αλλιώς δικαιούνται οι αγρότες και συνεπώς δεν αποτελεί «επιτυχία» της κυβέρνησης το ότι τα δίνει νωρίτερα.

Από την πλευρά του ο αγροτοσυνδικαλιστής στο μπλόκο του Αλμυρού κ. Δημήτρης Νανάς δήλωσε ότι «οι κινήσεις μας θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Το σίγουρα είναι ότι δεν φεύγουμε από τις θέσεις μας αν δεν παρθούν μέτρα ενίσχυσης του κλάδου».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο μεταξύ από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνονται ότι μέχρι την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 13:45 παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Παλαιά Εθνική Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400) έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης), λόγω συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400), αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου (Χ/Θ 349+396).

• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά η έξοδος θα πραγματοποιείται στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα – Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου, θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας 2410 -683168, 2410-683169.

Συμπαράσταση σε αγρότες

και ναυτεργάτες

Ανακοίνωση συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των αγροτών και των ναυτεργατών εξέδωσε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Ο αγώνας που διεξάγουν οι αγρότες με τα τρακτέρ στα μπλόκα και οι ναυτεργάτες με τα πλοία δεμένα στα λιμάνια, δεν είναι ξεκομμένος απ’ τους δικούς μας αγώνες ενάντια στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα και ικανοποιητικές αποδοχές. Δεν είναι ξεκομμένος από τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Πίσω από τα διαφορετικά ως ένα βαθμό πλαίσια αιτημάτων υπάρχει μια κοινή βάση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση του συλλόγου καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον αυταρχισμό της κυβέρνησης με την απόφαση για επιστράτευση των ναυτεργατών και με την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά ενάντια στους αγρότες. Είναι απαραίτητη η ενιαία αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε. Όλοι για έναν και ένας για όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου