ΤΟΠΙΚΑ

Χαμογελούν κόντρα στην κρίση

χαμογελούν-κόντρα-στην-κρίση-30676

Σε εποχές κρίσης προτάσσουν το χαμόγελο και υπογραμμίζουν την σημασία της αισιόδοξης διάθεσης στην καθημερινότητά μας. Ο Σύλλογος Φίλων του καφέ-αναψυκτήριου «Χαμόγελο» που έκοψαν χθες την πίτα τους σε ευχάριστο κλίμα, έχουν αναπτύξει την δική τους στάση ζωής απέναντι στα κακώς κείμενα και δίνουν με αισιόδοξη διάθεση την απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα «πώς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση». Στο καταστατικό του Συλλόγου δεν υπάρχουν οι έννοιες της κατήφειας και της απαισιοδοξίας, παρά μόνο το χαμόγελο, η θετική ματιά απέναντι στα πράγματα και οι ευχάριστες συναντήσεις που πραγματοποιούν τακτικά στο καφενείο-αναψυκτήριο «Χαμόγελο» που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Τοπάλη και Τ. Οικονομάκη.

Ο πρωτότυπος, ομολογουμένως, Σύλλογος, ιδρύθηκε το 2007 και διαθέτει εννέα μέλη, τα οποία μοιράζονται με ευχάριστη διάθεση την καθημερινότητα, δίνοντάς της φωτεινά χρώματα. Μιλώντας στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Παπαζήσης αναφέρει ότι η αισιοδοξία είναι έμφυτη στα μέλη του Συλλόγου που χαμογελούν κόντρα στην κρίση και την κατήφεια. «Συναντιόμαστε τακτικά και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα δικά μας προβλήματα, όχι τα γενικότερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μας απασχολούν» υπογραμμίζει ο ίδιος. Η προτροπή του κ. Παπαζήση προς όλους είναι «να χαμογελούν» γιατί «με το χαμόγελο αντιμετωπίζονται καλύτερα οι καταστάσεις και το κυριότερο, δεν έχουμε ψυχολογικά προβλήματα». Κατά συνέπεια κάθε δύσκολη στιγμή αντιμετωπίζεται «μ’ ένα κρασάκι κι ένα χαμόγελο» όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ομιλών, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όσους συμπολίτες επιθυμούν, να γίνουν κοινωνοί του χαμόγελου και να συμμετάσχουν στις δράσεις του συλλόγου.

Το «Χαμόγελο» είναι έμπνευση του Βαγγέλη Καρνάβα, ιδιοκτήτη του ομώνυμου καφέ, που μετράει 25 σχεδόν χρόνια ζωής. Όπως αναφέρει μάλιστα ο ίδιος «αγωνιζόμαστε και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να διατηρήσουμε το χαμόγελό μας, παρόλο που κάποιοι προσπαθούν να μας το στερήσουν» και προσθέτει ότι «ο κόσμος πρέπει να μάθει να χαμογελάει και να χαρίζει παντού το χαμόγελο, όχι στεναχώριες». Η σύζυγος του κ. Καρνάβα, Ελένη, υπογραμμίζει από την πλευρά της «είμαστε αισιόδοξοι και αγωνιζόμαστε πολύ σκληρά από το πρωί ως το βράδυ με τον σύζυγό μου, για να βγει το μεροκάματο αλλά δόξα το Θεό, δεν το βάζουμε κάτω. Λέμε ότι αυτό που χρειάζεται είναι υγεία και αγώνας και πάντα με το χαμόγελο».

Στο μεταξύ, και με βάση την νέα σύνθεση του Δ.Σ., νέος πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο Δημήτριος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος παραλαμβάνει την σκυτάλη από τον Μιχάλη Παπαζήση, τον μέχρι πρότινος πρόεδρο. Γραμματέας είναι ο Αθανάσιος Ράπτης, α αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Κουτσόπουλος, β΄ αντιπρόεδρος ο Στυλιανός Τσαρούχας, ταμίας ο Θωμάς Δημητρίου, έφορος ο Βασίλης Ανδρίτσος και μέλη οι: Νικόλαος Αναστασίου, Απόστολος Νάσιος και Μιχάλης Παπαζήσης.

«Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας συναντήσουν εδώ, στο καφέ-αναψυκτήριο «Χαμόγελο» της οδού Τοπάλη, καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο, από τις 11-1 το μεσημέρι» υπογραμμίζουν τα μέλη της χαμογελαστής συντροφιάς, που μοιράζεται αισιόδοξες σκέψεις σε γκρίζες εποχές.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου