ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή η αγορά την Κυριακή των Βαΐων

ανοιχτή-η-αγορά-την-κυριακή-των-βαΐων-304322

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα

Ανοιχτή θα είναι αύριο Κυριακή των Βαΐων η εμπορική αγορά του Βόλου στο πλαίσιο των επτά Κυριακών που προβλέπονται από το Νόμο, αλλά και ενόψει της ισχύς του εορταστικού ωραρίου. Συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή η αγορά θα είναι ανοιχτή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Από τη Μ. Δευτέρα μέχρι το Μ. Σάββατο θα ισχύσει το εορταστικό ωράριο για την εμπορική αγορά του Βόλου, όπως επίσης για τα κομμωτήρια και κρεοπωλεία.

Οι έμποροι ποντάρουν στη συγκεκριμένη Κυριακή για αναθέρμανση της αγοράς, καθώς προηγήθηκαν δυο δύσκολοι μήνες για τα καταστήματα τους.

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι

Την κοινωνία του Βόλου να μποϋκοτάρει τις πολυεθνικές και τις αλυσίδες καταστημάτων καλεί, στο μεταξύ, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων και καλεί τους εμποροϋπαλλήλους να συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «με πρόσχημα τη δήθεν «πιλοτική εφαρμογή» η Κυβέρνηση θεσμοθετεί την Κυριακάτικη λειτουργία στις τουριστικές περιοχές και τις 52 Κυριακές, για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως μεγέθους: μικρά και μεγάλα. Αυτό είναι ένα ακόμη «δωράκι» στα μεγάλα εμπορικά και ξενοδοχειακά συμφέροντα, μέχρι ότου έρθει και το τελικό δώρο: τα καταστήματα να είναι παντού όλες τις Κυριακές ανοιχτά!Την Κυριακή των Βαΐων (μέσα στο Πάσχα) θα είναι όλα τα καταστήματα ανοιχτά!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου