ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο ο Κώστας Γαβρόγλου

στον-βόλο-ο-κώστας-γαβρόγλου-304093

Παρουσίαση του συλλογικού τόμου με τίτλο «Τα κοινά της παιδείας – Σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς» διοργανώνεται μεθαύριο Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, Σταδίου και Μανδηλαρά. Στην παρουσίαση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο επιμελητής της έκδοσης, πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Οι εκδόσεις Θεμέλιο διοργανώνουν παρουσίαση του συλλογικού τόμου, στον οποίο έγραψε τον πρόλογο ο Αλέξης Τσίπρας και συμμετέχουν συγγραφικά οι Γιώργος Αθανασόπουλος, Ερρίκος Βεντούρας, Κώστας Γαβρόγλου, Ηλίας Γεωργαντάς, Σπύρος Γεωργάτος, Πανάγος Γεωργόπουλος, Ακρίτας Καϊδατζής, Παναγιώτης Κασσιανός, Αντώνης Κυπάρος, Σπύρος Κωνσταντάτος, Νίκη Μουντζούρογλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μπελαβίλας, Αντώνης Μπόγρης, Ανδρέας Νοταράς, Φώτης Παλαμιώτης, Γιώργος Πολίτης, Ελάτη Ποντικοπούλου -Βενιέρη και Μερόπη Τζούφη.

Το βιβλίο είναι μια, σπάνια για την ελληνική πολιτική ιστορία, συλλογική απόπειρα κριτικής αποτίμησης του έργου, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της κυβερνητικής θητείας της Αριστεράς. Οι συγγραφείς του τόμου συμμετείχαν στις πολύπλευρες διεργασίες στο υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ιδιαίτερες εμπειρίες των συγγραφέων των επιμέρους κεφαλαίων συναντούν τη συλλογική εμπειρία της συγγραφικής ομάδας, αναδεικνύοντας το σκεπτικό των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν, τις δυσκολίες που συνάντησε η εφαρμογή τους, ενώ φωτίζονται ταυτόχρονα οι αδυναμίες και τα αδιέξοδα που όρισε η ευρύτερη πολιτική και κομματική κουλτούρα.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τάκης Πολίτης, με θέμα «Μία προσπάθεια αποτίμησης της εκπαιδευτικής πολιτικής της περιόδου 2015 – 2019», ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος με θέμα «Η στρατηγική για την ανώτατη εκπαίδευση: Μια ματιά από την περιφέρεια» και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος με θέμα «Η Ορθοδοξία το 2040: Προκλήσεις και προοπτικές».

Θα παρέμβουν οι συμμετέχοντες στον τόμο Ερρίκος Βεντούρας καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Φώτης Παλαμιώτης δικηγόρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου