ΤΟΠΙΚΑ

Αθώοι οδηγός και ιδιοκτήτρια ταξί για υποκλοπή μεταφορικού έργου

αθώοι-οδηγός-και-ιδιοκτήτρια-ταξί-για-303250

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αθώωσε χθες δύο κατηγορούμενους για υποκλοπή μεταφορικού έργου. Επρόκειτο για τον οδηγό και την ιδιοκτήτρια ταξί, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για επιβατική μεταφορά με κόμιστρο, ενώ το έργο έχει ανατεθεί στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Οι δυο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε έξι μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ έκαστος για την εν λόγω μεταφορά, που αφορούσε συνολικά σε τέσσερις επιβάτες, τους οποίους μετέφεραν από Αθήνα στον Βόλο, με δραστηριότητα εκτός των ορίων τους. Για το εν λόγω έργο, όρισαν κόμιστρο ύψους 40 ευρώ από τον κάθε επιβάτη ξεχωριστά.

Στις 14 Ιουλίου 2016 το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου είχε προχωρήσει σε επ’ αυτοφώρω σύλληψη του οδηγού και είχε σχηματίσει δικογραφία εναντίον της ιδιοκτήτριας του ταξί.

Μετά από τη δίκη τους στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι καταδικασθέντες είχαν ασκήσει έφεση και χθες η υπόθεσή τους συζητήθηκε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, το οποίο τελικά τους απάλλαξε από τις κατηγορίες.

Στον δεύτερο βαθμό η υπόθεση πήρε διαφορετική τροπή. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι δεν είχε τελεστεί η υποκειμενική και η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική.

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων, ότι στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας μάρτυρας υπεράσπισης επισήμανε στο δικαστήριο ότι η μεταφορά επιβατών επιτρέπεται για ένα πρακτορείο. Στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκαν για να δώσουν κατάθεση μάρτυρες κατηγορίας.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου