ΤΟΠΙΚΑ

«Καθαρά» τα όπλα στην οικία του Πετρακάκου στο Βόλο

καθαρά-τα-όπλα-στην-οικία-του-πετρακ-302417

Εξι καλάσνικοφ εντοπίστηκαν σε αγροικία – κρησφύγετο στο Μώλο Φθώτιδας

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια τα όπλα που βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη σε οικία στο Βόλο όπου διέμενε ο συλληφθείς Γ. Πετρακάκος, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, βρέθηκαν αλλά τρία πολεμικά τουφέκια τύπου καλάσνικοφ στην αγροικία – κρησφύγετο του Γ. Πετρακάκου και των συνεργών του, στην Αγία Τριάδα Μώλου Φθιώτιδας. Tα όπλα ήταν θαμμένα με προσοχή στην αυλή της αγροικίας και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των στελεχών της Αντιτροκρατικής εστιάζεται στο συγκεκριμένο κρησφύγετο, καθώς θεωρούν ότι αποτελούσε ορμητήριο της ομάδας.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στο σπίτι βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, δύο σακούλες με διάφορα υλικά και όπλα, όπως πολυβόλο τύπου ούζι, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, τάπερ με εκρηκτική ύλη και σιγαστήρες για καλάσνικοφ.

Προφυλακιστέοι

Eν τω μεταξύ, στη φυλακή οδηγούνται με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφός του, μετά την απολογία τους για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και σειρά πλημμελημάτων που τους βαραίνουν, μετά τη σύλληψή τους κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στον 17ο τακτικό ανακριτή, ο Πετρακάκος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις, αποδεχόμενος ότι τα όπλα που βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του ανήκουν. Οπως φέρεται να ισχυρίζεται: «Τα όπλα ήταν δικά μου και ήταν αχρησιμοποίητα. Ηταν προφυλαγμένα, μέσα σε κλειδωμένη ντουλάπα, για να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατικές πράξεις».

Ενώπιον του ανακριτή, η 36χρονη σύντροφός του αρνήθηκε κάθε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση: «Η ζωή που ζούσαμε ήταν απολύτως φυσιολογική. Εγώ ασχολιόμουν μόνο με την ανατροφή των δύο παιδιών μου. Τα όπλα δεν τα είχα δει, ήταν κρυμμένα. Είχα μάθει ότι ο σύντροφός μου είχε ποινική εμπλοκή όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας παιδί».

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Σπ. Φυτράκης συνήγορος της 36χρονης γυναίκας και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, έκανε λόγο για «λανθασμένη απόφαση» επαναλαμβάνοντας πως «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει εμπλοκή της». Και η δεύτερη ωστόσο, συνήγορος της κατηγορουμένης, Αννυ Παπαρούσσου, ανέφερε πως η εντολέας της δεν έχει σχέση με αυτά που της αποδίδονται και πως θα μπορούσε να της έχει επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός αντί για προσωρινή κράτηση. «Είναι μητέρα δυο παιδιών, δύο και τεσσάρων ετών, τα οποία πλέον μένουν στην τύχη τους», τόνισε.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες κατά την πρόσφατη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Βόλο και την Αθήνα, έλαβαν νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σήμερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου