ΤΟΠΙΚΑ

Λούνα παρκ στην Πλατεία Πανεπιστημίου

λούνα-παρκ-στην-πλατεία-πανεπιστημίο-301736

Απόφαση, μετ’ εμποδίων, χθες από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου

Πριν δύο χρόνια η τοποθέτηση λούνα πάρκ στην Πλατεία Πανεπιστημίου είχε συζητηθεί έντονα στην πόλη του Βόλου. Δύο ήταν οι λόγοι. Ο πρώτος η χαμηλής αισθητικής κατασκευές στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης και ο δεύτερος ότι ο εκμισθωτής μετά την αποσυναρμολόγηση των μηχανημάτων του δεν φρόντισε για την αποκατάσταση της πλατείας.

Δύο και πλέον χρόνια μετά, τον προηγούμενο μήνα, ο ίδιος επιχειρηματίας επανήλθε στην αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και ζητούσε έκταση 1.000 τ.μ στην ίδια κεντρική πλατεία του Βόλου για να τοποθετήσει λούνα πάρκ και παγοδρόμιο (!!!) για το διάστημα από τέλη Μαρτίου μέχρι και τις αρχές Μαΐου.

Ωστόσο ενώ εμφανίστηκε ο ίδιος επιχειρηματίας, ο Χρ. Ιντζόγλου, η νέα αίτηση υπογράφονταν από συγγενικό του πρόσωπο, τον Κ. Καλαμποκά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Βόλου Νίκος Μόσχος ήταν στην αρχή αρνητικός. Στην πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς τον κ. Ιντζόγλου, καθώς του ζήτησε να πληρώσει τις ζημιές που προκάλεσε στην Πλατεία, ενώ δήλωσε και «εξαπατημένος» για το γεγονός ότι άλλα μηχανήματα, όπως είπε, είχε υποσχεθεί ότι θα τοποθετήσει και άλλα τοποθέτησε τελικά , ενώ δεν είχε κρύψει και τον εκνευρισμό του για το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε ο αιτών αλλά άλλος να υποστηρίξει το σχετικό αίτημα. Τελικά το θέμα παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρίαση.

Πράγματι το θέμα επανήλθε, την προηγούμενη εβδομάδα, στην ίδια Επιτροπή στην οποία, αυτή τη φορά, εμφανίστηκε ο ίδιος ο αιτών, ο κ. Κ. Καλαμποκάς που ζήτησε τελικά να του παραχωρηθεί ο χώρος μόνον για λούνα παρκ, καθώς για το παγοδρόμιο η εταιρία διάθεσης των αναγκαίων μηχανημάτων ψύξης, όπως είπε, του διαμήνυσε ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την άνοιξη δεν επιτρέπουν να έχει η πίστα την αναγκαία θερμοκρασία.

Και σ΄αυτή τη δεύτερη συνεδρίαση όμως ο εκτελών χρέη προέδρου και δημοτικός σύμβουλος Βόλου Χαρ. Ζάχος, ανέβαλε και πάλι το θέμα, επικαλούμενος ότι δεν έχει σχετική εισήγηση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μόσχο.

Ο επιχειρηματίας όμως επέμενε και επανήλθε για τρίτη φορά. Ετσι χθες η Επιτροπή συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Αντιδήμαρχο Νίκο Μόσχο να διαβάζει αυτή τη φορά υπηρεσιακό σημείωμα της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου στην οποία σημειώνονταν, εκτός των άλλων, ότι το συνολικό κόστος των εργασιών που έγιναν για την αποκατάσταση της Πλατείας Πανεπιστημίου μετά την απομάκρυνση του λούνα παρκ πριν από δύο χρόνια περίπου ανήλθε στα 2000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας που ήταν παρών παραδέχθηκε ότι ο προηγούμενος εκμισθωτής ήταν συγγενής του, σημείωσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να αναλάβει για λογαριασμό του την εξόφληση της σχετικής δαπάνης. Δήλωσε ωστόσο ότι δεν έχει αντίρρηση να αναλάβει με ρήτρα την τήρηση όλων των συμβατικών του υποχρεώσεων. Τις ζημιές ποιος θα της αποκαταστήσει; επέμενε ωστόσο ο κ. Μόσχος που φάνηκε να είναι ανένδοτος. Τελικά μετά τις τοποθετήσεις των υπολοίπων μελών της Επιτροπής και ιδιαίτερα του κ. Δερβένη ο εκμισθωτής πήρε το ..πράσινο φως , με την υποχρέωση να υπάρξει, όπως τονίστηκε και εγγυητική επιστολή για την αποκατάσταση των ζημιών που τυχόν θα προκληθούν στην Πλατεία μετά την απομάκρυνση του λούνα παρκ.

Σημειώνεται πως για το χρόνο παραμονής του λούνα παρκ, το αντίτιμο της μίσθωσης και για την ακριβή έκταση της πλατείας που θα παραχωρηθεί στον επιχειρηματία, πρόκειται να αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που θα συγκληθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου