ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο o πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

στον-βόλο-o-πρώην-υπουργός-παιδείας-κώσ-301675

Παρουσίαση του συλλογικού τόμου με τίτλο «Τα κοινά της παιδείας – Σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς» διοργανώνεται σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, Σταδίου και Μανδηλαρά. Στην παρουσίαση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο επιμελητής της έκδοσης, πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Την παρουσίαση του συλλογικού τόμου διοργανώνουν οι εκδόσεις «Θεμέλιο». Τον πρόλογο του τόμου έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ συμμετέχουν συγγραφικά οι: Γιώργος Αθανασόπουλος, Ερρίκος Βεντούρας, Κώστας Γαβρόγλου, Ηλίας Γεωργαντάς, Σπύρος Γεωργάτος, Πανάγος Γεωργόπουλος, Ακρίτας Καϊδατζής, Παναγιώτης Κασσιανός, Αντώνης Κυπάρος, Σπύρος Κωνσταντάτος, Νίκη Μουντζούρογλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μπελαβίλας, Αντώνης Μπόγρης, Ανδρέας Νοταράς, Φώτης Παλαμιώτης, Γιώργος Πολίτης, Ελάτη ΠοντικοπούλουΒενιέρη και Μερόπη Τζούφη.

Το βιβλίο είναι μια, σπάνια για την ελληνική πολιτική ιστορία, συλλογική απόπειρα κριτικής αποτίμησης του έργου, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της κυβερνητικής θητείας της Αριστεράς. Οι συγγραφείς του τόμου συμμετείχαν στις πολύπλευρες διεργασίες στο υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ιδιαίτερες εμπειρίες των συγγραφέων των επιμέρους κεφαλαίων συναντούν τη συλλογική εμπειρία της συγγραφικής ομάδας, αναδεικνύοντας το σκεπτικό των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν, τις δυσκολίες που συνάντησε η εφαρμογή τους, ενώ φωτίζονται ταυτόχρονα οι αδυναμίες και τα αδιέξοδα που όρισε η ευρύτερη πολιτική και κομματική κουλτούρα.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τάκης Πολίτης με θέμα «Μία προσπάθεια αποτίμησης της εκπαιδευτικής πολιτικής της περιόδου 2015-2019», ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος με θέμα «Η στρατηγική για την ανώτατη εκπαίδευση: Μια ματιά από την περιφέρεια» και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος με θέμα «Η Ορθοδοξία το 2040: Προκλήσεις και προοπτικές».

Θα παρέμβουν οι συμμετέχοντες στον τόμο Ερρίκος Βεντούρας, καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Φώτης Παλαμιώτης, δικηγόρος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19 και θα είναι covid-free: αμιγώς για εμβολιασμένους ή με πιστοποιητικό νόσησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου