ΤΟΠΙΚΑ

Πυρά κατά της αντιπολίτευσης

πυρά-κατά-της-αντιπολίτευσης-300326

Από το δήμαρχο Βόλου για την απουσία από την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Πυρ εναντίον των μελών της αντιπολίτευσης, που σχεδόν σύσσωμη απουσίασε από την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που συγκλήθηκε για να αποφασιστεί η παροχή βοήθειας προς την πλημμυρόπληκτη Σκόπελο, άνοιξε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Δυστυχώς δεν είναι μόνο ανεπαρκείς, αλλά στερούνται και της παραμικρής κοινωνικής ευαισθησίας. Ο λόγος για τα μέλη, πλην τριών, μόλις, εξαιρέσεων, των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που απείχαν από την έκτακτη συνεδρίαση του σώματος, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για βοήθεια στους σκληρά δοκιμαζόμενους, από την πρόσφατη θεομηνία, πολίτες της Σκοπέλου.

Αδυνατούν να διαχωρίσουν το κομματικό και το ιδιοτελές από το ανθρώπινο και το κοινωνικό, δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο να προβληθούν, αποζητούν την προβολή και τη δημοσιότητα, προκαλώντας αντιπαραθέσεις, θόρυβο και πετώντας λάσπη δεξιά και αριστερά. Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την απουσία τους από μια τέτοια συνεδρίαση, από την οποία προδήλως έκριναν ότι δεν είχαν κάτι να αποκομίσουν που να εξυπηρετεί τα μικροσυμφέροντά τους, έστω και αν μια ολόκληρη κοινωνία, όπως αυτή της Σκοπέλου, περιμένει βοήθεια να ανασάνει.

Ακόμη και τώρα αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ευτυχώς η πόλη έχει τη σημερινή Δημοτική Αρχή, ικανή να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και στο κοινωνικό επίπεδο. Ο πολιτισμός δεν υπάρχει και βεβαίως δεν απονέμεται στα λόγια, αλλά αποδεικνύεται από συγκεκριμένα έργα και πράξεις. Και φυσικά δεν μπορεί να χαρακτηρίζει όλους αυτούς τους δήθεν ευαίσθητους και προοδευτικούς, που επί δεκαετίες λεηλάτησαν τον τόπο, όπως οι ίδιοι επιθυμούν.

Οι πολίτες ασφαλώς κρίνουν τους πάντες και τους παρόντες και τους απόντες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου