ΤΟΠΙΚΑ

«Το χαλί σηκώθηκε…»

το-χαλί-σηκώθηκε-300167

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Μαργ. Πατσιαντά «αποκαλύφθηκαν με την πρόσφατη σύμπλευσή τους με παλιά στελέχη της τοπικής Ν.Δ.»

Το όραμα μιας πόλης με αλληλεγγύη, ποιότητα ζωής και δημοκρατία, με το Δήμο Βόλου και την τοπική κοινωνία πρωταγωνιστές της μεγάλης δημοκρατικής ανατροπής, μοιράστηκε στη μεγαλειώδη πολιτική εκδήλωση στη Λάρισα με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Τσίπρα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Επισημαίνοντας την αναντιστοιχία της πολιτικής των εγχώριων μνημονιακών τοποτηρητών με τη λαϊκή θέληση για ένα Δήμο υψηλών προσδοκιών, για μια κοινωνία δημοκρατική και δίκαιη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, χαρακτήρισε αναμενόμενη και απολύτως λογική την πλατιά απήχηση των θέσεων της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».

«Οι ζωντανές δυνάμεις, αυθόρμητα αλλά συνειδητά, συμπορεύονται μαζί μας και το πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία απλώνεται γρήγορα, σε όλο το Δήμο Βόλου. Στη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που διευρύνεται καθημερινά, ενεργοποιούνται όλο και περισσότεροι δημότες με υψηλές προσδοκίες και η απάντησή τους θα είναι αποστομωτική σε αυτούς που εξαθλίωσαν τον κόσμο της εργασίας με την πιο σκληρή, την πιο βάρβαρη, την πιο ταξική πολιτική των τελευταίων χρόνων.

Οι πρόθυμοι εκπρόσωποι της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, παντός καιρού και με κάθε μέσον, δεν θέλουν να θυμάται ο κόσμος ποιοι σχεδίασαν τον οικονομικό και θεσμικό στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης, ποιοι ευθύνονται για την ανθρωπιστική κρίση στην πόλη. Δυστυχώς για αυτούς, το χαλί σηκώθηκε. Αποκαλύφθηκαν με την πρόσφατη σύμπλευσή τους με παλιά στελέχη της τοπικής ΝΔ», επισήμανε ο κ. Πατσιαντάς στη διάρκεια των επαφών που είχε στη Λάρισα και τόνισε πως στις επικείμενες εκλογές, ο λαός του Βόλου θα στείλει ηχηρό μήνυμα δημοκρατικής ανατροπής.

Επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ

«Το έργο της φροντίδας και αποκατάστασης παιδιών με κινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες που επιτελεί η ΕΛΕΠΑΠ είναι ιδιαίτερα δύσκολο και πολυδάπανο, είναι ένα έργο που μας θέλει όλους, με πρωτοστατούσα τη Δημοτική Αρχή, αρωγούς και υποστηρικτές για να συνεχιστεί υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Η Δημοτική μας παράταξη θα σταθεί στο πλευρό σας βοηθώντας ουσιαστικά να αμβλυνθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε» δήλωσε ο κ. Πατσιαντάς κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου στην Αγριά.

Οι υπεύθυνοι του ιδρύματος επισήμαναν στον υποψήφιο Δήμαρχο πως τα τελευταία χρόνια οι δωρεές από πολίτες έχουν σχεδόν μηδενιστεί ενώ η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν παρέχει καμία οικονομική βοήθεια ακόμα και σε βασικά ζητήματα που προκύπτουν (λ.χ. θέρμανση). Η ελλιπής καθαριότητα και φροντίδα του χώρου και η δωρεά του οχήματος μεταφοράς των παιδιών στο Δήμο -καθώς δεν υπήρχε πλέον δυνατότητα συντήρησης του- δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το έργο όσων προσφέρουν εθελοντικά στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο bazaar με πασχαλινά είδη που διοργανώνει η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου στο Δίαυλο 11 και 12 Απρίλη για την ενίσχυση των θεραπευτικών προγραμμάτων του ιδρύματος.

Στη ΔΕΗ

«Το πραγματικό συμφέρον του λαού και του τόπου επιβάλει να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ αλλά να ανακτηθεί πλήρως ο δημόσιος χαρακτήρας τους, να ανασυγκροτηθούν και να εξυγιανθούν ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Ποιος ωφελείται από την πώληση του ΑΔΜΗΕ; Από την ως τώρα ανάλυση προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος ούτε για το δημόσιο ούτε για τον καταναλωτή από την πώληση του ΑΔΜΗΕ», επισήμανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, στις συναντήσεις που είχε στη ΔΕΗ Βόλου με διοικητικά και συνδικαλιστικά στελέχη.

«Η υπεράσπιση των δημόσιων υποδομών και των δημόσιων αγαθών είναι καθήκον σήμερα, για να υπάρξει προοπτική, ανάπτυξη και μέλλον αύριο», τόνισε ο κ. Πατσιαντάς, επικεφαλής κλιμακίου της παράταξης που επισκέφθηκε τη ΔΕΗ Βόλου, ανακοινώνοντας την απόλυτη στήριξη στους αγώνες των εργαζομένων.

«Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας τα τελευταία δεκατρία χρόνια έχει καταρρίψει πλήρως το μύθο ότι η ιδιωτικοποίηση, η «απελευθέρωση» της ενέργειας θα ωφελούσε τους καταναλωτές. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Τα τελευταία δέκα χρόνια που ιδιωτικοποιήθηκε η ενέργεια, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αυξηθεί 98% και τα τελευταία τέσσερα μνημονιακά χρόνια οι αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος οικιακής κατανάλωσης φτάνουν μεσοσταθμικά στο 52%. Τριακόσιες πενήντα χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα και ένα εκατομμύριο εξακόσιες είκοσι χιλιάδες νοικοκυριά αντιμετωπίζουν δυσχέρεια στις πληρωμές ακόμη και με διακανονισμούς.

Οι αγρότες, οι μικροεπιχειρηματίες και η βαριά βιομηχανία, η χαλυβουργία της χώρας στενάζουν από το υψηλό ενεργειακό κόστος.

Το ζήτημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας και της αξιοποίησής της προς όφελος του ελληνικού λαού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι κομβικό», κατέληξε ο κ. Πατσιαντάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου