ΤΟΠΙΚΑ

Μικρή συμμετοχή και χωρίς παλμό

μικρή-συμμετοχή-και-χωρίς-παλμό-299953

Δεν ανταποκρίθηκαν οι «πολλοί» στο κάλεσμα των συνδικάτων

Η υποβαθμισμένη συμμετοχή και οι μικρές απεργιακές συγκεντρώσεις τόσο του ΕΚΒ – ΑΔΕΔΥ όσο και του ΠΑΜΕ Μαγνησίας χαρακτήρισαν τη χθεσινή ημέρα πανεργατικής απεργίας στο Βόλο.

Στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας εκ μέρους του ΕΚΒ χαιρέτησε ο γ.γ. Δημ. Βασιλείου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Το Συνδικαλιστικό Κίνημα αρνείται να συνυπογράψει «ανακωχή» με αυτούς που καμαρώνουν γι’ αυτού του είδους τα «πλεονάσματα». Αρνείται να γίνει συναυτουργός για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τις χιλιάδες πεταμένες στο δρόμο εργατικές οικογένειες, τα χιλιάδες λουκέτα στην αγορά, αρνείται να «δείξει κατανόηση» για τα ληστρικά χαράτσια στα νοικοκυριά και για το χάρισμα δις ευρώ με τη μείωση του ενεργειακού κόστους στους βιομήχανους».

Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ ο Γ. Φωτόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις και διαμήνυσε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να πειστούν όλο και περισσότεροι για την ανάγκη συσπείρωσης και αντίστασης.

Στην ίδια συγκέντρωση χαιρέτησε εκπρόσωπος της Κίνησης για τη δημιουργία Ανεξάρτητου Κέντρου, μέλη της οποίας αποδοκίμασαν τον κ. Βασιλείου και τον κ. Φωτόπουλο κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους ενώ επίσης το λόγο πήρε η σύζυγος του αποβιώσαντα Κων. Κόγια η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε: «Θέλουμε όσο μπορούμε να είμαστε κοντά σε όλους τους κλάδους που πλήττονται. Η παρουσία και η μνήμη του παραμένουν ζωντανή μέσα από τους αγώνες».

Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σε «αντίσταση» καλεί το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Κάλεσμα για «δυνάμωμα της οργάνωσής στους χώρους δουλειάς» απηύθυνε από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Κων. Στεργίου στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Ο κ. Στεργίου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήραν τα ταξικά συνδικάτα ενώ ήταν επικριτικός όσον αφορά τις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή τη νέα σύμβαση για την οποία τόνισε: «Την υπογραφή της προδοτικής σύμβασης καλωσόρισαν κυβέρνηση και βιομήχανοι με δηλώσεις τους. Η ΓΣΕΕ κάλεσε τις ομοσπονδίες να υπογράψουν συμβάσεις οι οποίες θα είναι εναρμονισμένες με την ΕΓΣΣΕ.

Για τη σημερινή (χθεσινή) απεργία δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι. Στην κυριολεξία την έθαψαν, ώστε να μην αντιδράσει κανένας εργαζόμενος, να μην ακουστεί ούτε μια φωνή αντίθεσης στα νέα μέτρα».

Μετά τη συγκέντρωση, στην οποία παρέστησαν ο υποψήφιος δήμαρχος της ΛΑΣ Απόστολος Νάνος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γ. Λούμας ακολούθησε πορεία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου