ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊμαράκη στηρίζει ο Γ. Κίτσιος

μεϊμαράκη-στηρίζει-ο-γ-κίτσιος-299620

Ενώ οι βουλευτές της Ν.Δ., για λόγους συνοχής, μένουν εκτός προσυπογραφής υποψηφιοτήτων

Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ευαγ. Μεϊμαράκη τάχθηκε ο Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ. στη Μαγνησία κ. Γιώργος Κίτσιος, θέτοντας την υπογραφή του στο αίτημα που θα υποβάλει σήμερα – αύριο ο νυν Πρόεδρος της Ν.Δ.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

«Αυτός μου ζήτησε τη στήριξή μου και επειδή πιστεύω στο Βαγγ. Μεϊμαράκη, είπα ναι και έθεσε την υπογραφή μου στη διάθεσή του αλλά θα υπηρετήσω, από τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, όποιον εκλεγεί στη θέση του Προέδρου», δήλωσε ο κ. Κίτσιος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι ο κ. Μεϊμαράκης συλλέγει υπογραφές μη βουλευτών προκειμένου να διατηρήσει την ενότητα και τη συσπείρωση της Κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να μην έχει ανακοινώσει τίποτα, μπορεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ακόμη αλλά σύμφωνα με πληροφορίες και όπως προκύπτει από τις κινήσεις του να αναζητάει υποστηρικτές, το πήρε απόφαση και θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ακόμη και χθες δεν θέλησε να αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις του. Αφησε να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος, χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια ανακοίνωση τονίζοντας ότι η κατάθεση μιας υποψηφιότητας δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς θα πρέπει να συνοδεύεται από μια συνολική πολιτική πρόταση.

«Οι ανακοινώσεις γι’ αυτό το θέμα δεν είναι μια απλή δήλωση, θέλει περίσκεψη, θέλει πρόταση θέλει υπογραφές. Θα ήταν εύκολο για μένα να πω το ναι ή το όχι όμως το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και την απόφασή μου θα την ανακοινώσω την ώρα που εγώ θα κρίνω» δήλωσε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Μεϊμαράκης έχει ήδη συγκεντρώσει 150 υπογραφές στελεχών της Ν.Δ. αλλά όχι βουλευτών, στέλνοντας μήνυμα σε άλλους ανθυποψηφίους να μην εμπλέξουν στη διαδικασία συλλογής υπογραφών την Κοινοβουλευτική ομάδα.

Θέλει με τον τρόπο αυτό να αποφύγει διχαστικό κλίμα καθώς σε διαδικασίες με διαφορετικές υποψηφιότητες μπορεί να προκληθούν τριβές μεταξύ υποστηρικτών του ενός ή του άλλου υποψηφίου. «Ο Μεϊμαράκης σκέφτεται την παράταξη και την επόμενη ημέρα, ώστε η ενότητα να είναι διασφαλισμένη. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει διασπορά δυνάμεων σε όσες υποψηφιότητες χρειαστούν υπογραφές σύμφωνα με το Καταστατικό. Οι βουλευτές, αδιαίρετοι, σύσσωμοι, με ενωτικό πνεύμα συνεχίζουν το έργο με τον Πρόεδρο που θα εκλεγεί, όποιος κι είναι αυτός», τονίζει έμπειρο κομματικό στέλεχος.

Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ή του 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου, το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής υποψηφιοτήτων, θα συνεδριάσει η ΚΕΦΕ για να ελέγξει τις υπογραφές και θα δοθεί διήμερη προθεσμία για την υποβολή των όποιων ενστάσεων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων και θα οριστεί η ημερομηνία των εκλογών, η οποία θα είναι είτε τέλη Οκτωβρίου είτε αρχές Νοεμβρίου.

Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του Προέδρου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, καθώς και όσοι εγγραφούν ως μέλη κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, όπως προβλέπεται στο Καταστατικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου