ΤΟΠΙΚΑ

Πρέσβειρες τουρισμού οι γεύσεις της Μαγνησίας

πρέσβειρες-τουρισμού-οι-γεύσεις-της-μ-299311

Με πνεύμα συνεργασίας θα καταρτιστεί ο γαστρονομικός χάρτης της Μαγνησίας

Αλλαγή φιλοσοφίας επιχειρείται στα τουριστικά τεκταινόμενα της περιοχής, με πρωταγωνιστές τα τοπικά προϊόντα που θα αποτελέσουν τον γαστρονομικό χάρτη της Μαγνησίας. Στη χθεσινή εκδήλωση της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, σε συνεργασία με τον «γκουρού του ελληνικού πρωινού» Γιώργο Πίττα, υπογραμμίστηκε η σημασία της συνεργατικότητας και της συνένωσης δυνάμεων, στην κατεύθυνση της δημιουργίας του γαστρονομικού δικτύου της περιοχής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο κεντρικός ομιλητής της χθεσινής εκδήλωσης, ο οποίος εμπνεύστηκε το ελληνικό πρωινό στα ξενοδοχεία, υπογράμμισε κατ’ αρχήν την ένθερμη συμμετοχή των ξενοδόχων της Μαγνησίας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Περισσότερα από ογδόντα ξενοδοχεία της περιοχής προσφέρουν ελληνικό πρωινό, βασισμένο στα τοπικά προϊόντα, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της γαστρονομικής μνήμης των επισκεπτών.

Ο Γιώργος Πίττας ανέλυσε τις συντεταγμένες της νέας προσπάθειας που δημιουργείται στη Μαγνησία και υπογράμμισε ότι στο πεδίο της γαστρονομίας μπορούν να ενταχθούν συνεταιρισμοί, παραγωγοί, ξενοδοχεία, εστιάτορες, ακόμη και εμπορικά καταστήματα που πωλούν τοπικά προϊόντα. «Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θέλουμε να υπάρχουν συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, οι οποίοι πιστεύουν στην συνεργασία» είπε ο κ. Πίττας, ο οποίος αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη καταγραφής του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και την δημιουργία ενός δικτύου ποιοτικών καταστημάτων, βασισμένο στις αρχές της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης χαιρέτησε την συγκεκριμένη δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι η συνέχεια του ελληνικού πρωινού γράφεται με τις γαστρονομικές κοινότητες, τα προϊόντα, τους συνεταιρισμούς, τους ανθρώπους που έχουν μεράκι και πιστεύουν στο ομαδικό πνεύμα. «Νομίζω ότι υλοποιούμε για μια ακόμη φορά το «όλοι μαζί μπορούμε» της Ενωσης. Πιστεύω ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν το Βόλο σε νέο καινούργιο χάρτη» είπε.

Στο πλαίσιο του δικτύου θα καταρτιστεί η λίστα των τοπικών εδεσμάτων και των προϊόντων που μπορεί να αναζητήσει, να γευτεί αλλά και να αγοράσει ο επισκέπτης της Μαγνησίας, με τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πρότζεκτ, να προβάλλονται έντυπα και διαδικτυακά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου