ΤΟΠΙΚΑ

Βαπτίστηκαν 30 παιδιά Ρομά

βαπτίστηκαν-30-παιδιά-ρομά-299236

Το ομαδικό μυστήριο τελέστηκε χθες στον Αγιο Ανδρέα Φυτόκου παρουσία γονέων και συγγενών

Τα χαρούμενα πρόσωπα των τριάντα παιδιών Ρομά που βαφτίστηκαν χθες στον Αγιο Ανδρέα Φυτόκου και η συγκίνηση των γονέων, αλλά και των συγγενών τους, σφράγισαν το μυστήριο που τελέστηκε για πρώτη φορά ομαδικά στην περιοχή μας. Η τέλεση της ομαδικής βάπτισης, αποτέλεσε, ουσιαστικά, το επισφράγισμα της ιδιαίτερης μέριμνας της Μητρόπολης Δημητριάδος για την κοινωνική ένταξη και εκπαίδευση των Ρομά της περιοχής μας, καθώς και την ειδική ποιμαντική διακονία που επιτελείται στην κοινότητά τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Φωτό: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Τριάντα παιδιά διαφόρων ηλικιών, από βρέφη έως και 16χρονοι έφηβοι, έλαβαν με χαρά και αδημονία το βάπτισμα, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παπαϊωάννου, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Οι νεοφώτιστοι, δέχτηκαν με έκδηλη χαρά τις ευχές των οικογενειών τους, εκφράζοντας με αυθορμητισμό τα συναισθήματά τους. «Νιώθω πολύ καλά που βαφτίστηκα. Πήγαινα και πριν στην Εκκλησία, ήθελα να βαφτιστώ και το περίμενα με ανυπομονησία» ανέφερε η 14χρονη Χριστίνα, μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας.

Με ανάλογα συναισθήματα βίωσε το μυστήριο της βάπτισης ο 13χρονος Αντώνης, μαθητής της πρώτης Γυμνασίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήθελα να βαφτιστώ για να γίνω Χριστιανός Ορθόδοξος. Νιώθω πολύ χαρούμενος, γιατί είναι μια σημαντική μέρα για μένα».

Η επιθυμία των παιδιών να βαπτιστούν, είναι απότοκο της φροντίδας με την οποία η τοπική Εκκλησία περιβάλλει τα ίδια και τις οικογένειες Ρομά, που κατοικούν τόσο στο Αλιβέρι, όσο και σε άλλες περιοχές. Η στήριξη των παιδιών προκειμένου να συνεχίσουν το σχολείο, οι αθλητικές και μουσικές δραστηριότητες, παράλληλα με την πνευματική φροντίδα της τοπικής Εκκλησίας, άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στην καθημερινότητα των Ρομά.

«Εχουμε δημιουργήσει ουσιαστικά ένα Πνευματικό Κέντρο στα παλιά μας εκπαιδευτήρια του Αγίου Αποστόλου του νέου, όπου λειτουργεί ένας πολυχώρος όπου θα προσφέρουμε υπηρεσίες στις οικογένειες που κατοικούν στο Αλιβέρι και στις οικογένειες των Ρομά, γενικότερα» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ιγνάτιος.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί το πρωινό για τα παιδιά του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, καθώς επίσης η χορωδία του σχολείου που απαρτίζεται από παιδιά Ρομά και μη Ρομά, που τραγουδούν και στις δύο γλώσσες και εμφανίζονται σε πολλές εκδηλώσεις.

«Θα συνεχίσουμε, προσέθεσε ο κ. Ιγνάτιος, τις αθλητικές προσπάθειες και δραστηριότητες, που συμβάλουν στην ισότιμη συμμετοχή των παιδιών σε μια κοινωνία που σήμερα μπορεί να αντιμετωπίζει τις όποιες δυσκολίες, ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες που επικρατούν».

Η φροντίδα της τοπικής Εκκλησίας για τα παιδιά και τις οικογένειες των Ρομά που ζουν στην περιοχή μας, θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, ενώ όπως τόνισε ο π. Μάξιμος Παπαϊωάννου «γίναμε αποδέκτες του αιτήματος των παιδιών να βαπτιστούν. Ο αθλητικός σύλλογος που δημιούργησε ο Σεβασμιώτατος ήταν η αφορμή να βρεθούμε κοντά τους, να δούμε τις ανάγκες τους και να τους στηρίξουμε υλικά και, κυρίως, πνευματικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου