ΤΟΠΙΚΑ

Δυσφορία για τη μη πρόσκληση κυβερνητικών βουλευτών

δυσφορία-για-τη-μη-πρόσκληση-κυβερνητ-299212

Στην εκδήλωση του Νοσοκομείου Βόλου για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

Η απουσία και των τριών βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ από την εκδήλωση που οργάνωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου την περασμένη Δευτέρα στο Αχιλλοπούλειο για την ολοκλήρωση του έργου παραλαβής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προκάλεσε διάφορους σχολιασμούς και ερμηνείες για να αποκαλυφθεί τελικά χθες ότι η απουσία οφείλεται στην μη πρόσκληση.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκης Μπαλής που ρωτήθηκε για την απουσία του από την εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρ. Μπουκώρος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός κ.α., δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την εκδήλωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων που κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση.

Ο ίδιος δήλωσε πως ουδέποτε προσεκλήθη τηλεφωνικά ή με έγγραφη πρόσκληση στην εκδήλωση καθώς κανείς από τη Γραμματεία του Διοικητή του Νοσοκομείου, δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει το Γραφείο του για την εκδήλωση και να προσκαλέσει το βουλευτή να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.

«Πρόκειται για επιλεκτική πρόσκληση. Μας αγνόησαν και θα πρέπει να εξηγήσουν ποιος είχε την ευθύνη να προσκαλέσει τους επίσημους, ποιους τηλεφώνησε και γιατί δεν τηλεφώνησε στο Γραφείου μου ούτε και στην Κατερίνας Παπανάτσιου. Εμαθα ότι τηλεφώνησαν στον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο από το γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χαρ. Μπαλή και στη συζήτηση που είχαν με τον κ. Μεϊκόπουλο τέθηκε το θέμα της ενημέρωσή μας για την εκδήλωση. Κι έτσι να έγινε, είναι απαράδεκτο. Δεν ζητάς από έναν βουλευτή να προσκαλέσει εκείνος για λογαριασμό σου άλλους βουλευτές σε εκδήλωση που διοργανώνεις. Δηλαδή τους άλλους επίσημους, επικοινώνησαν με κάποιους και ζήτησαν να προσκαλέσουν τους υπόλοιπους της λίστας προσκεκλημένων; Το ίδιο αλήθεια έκαναν και με τη ΝΔ; Οπως επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον καθένα της λίστας προσκεκλημένων, όφειλαν να επικοινωνήσουν και με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα αν υπήρξε ή όχι η ευγενική στάση του κ. Μεϊκόπουλου να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους κυβερνητικούς βουλευτές. Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και θα ζητήσουμε εξηγήσεις από την εποπτεύουσα Αρχή, το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ που παρέστη στην εκδήλωση αλλά και από το Υπουργείο Υγείας με επιστολή μας», ανέφερε οργισμένος ο κ. Μάκης Μπαλής.

Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής κ. Αλεξ. Μεϊκόπουλος, δήλωσε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ότι την περασμένη Παρασκευή είχε τηλεφωνική κλήση από τη Γραμματεία του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου και του απευθύνθηκε πρόσκληση να παραστεί στο Νοσοκομείο τη Δευτέρα για την εκδήλωση απολογισμού του έργο παραλαβής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

«Τους δήλωσα ότι θα βρισκόμουν στην Αθήνα και δεν θα μπορούσα να παρευρεθώ στην εκδήλωση του Νοσοκομείου, ευχαριστώντας για την πρόσκληση και τότε μου ετέθη το θέμα να προσκαλέσω εγώ τους άλλους δύο κυβερνητικούς βουλευτές της Μαγνησίας, τον κ. Μάκη Μπαλή και την κ. Κατερίνα Παπανάτσιου. Ειλικρινά δεν είχα πρόβλημα να τους ενημερώσω όταν θα τους έβρισκα αλλά τόνισα πως το σωστό είναι να προσκληθούν κι εκείνοι με τη διαδικασία που προσκλήθηκα κι εγώ και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι. Δεν μπορούσα να αναλάβω να κάνω τον ενδιάμεσο σε μια διαδικασία που θα μπορούσε να παρεξηγηθεί ή να προκαλέσει προβλήματα, όπως κι έγινε. Ας απαντήσει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου ο κ. Χαρ. Μπαλής γιατί δεν επικοινώνησε η Γραμματεία του απευθείας με τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του ο εκτελών χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Χαρ. Μπαλής δήλωσε ότι είχε επικοινωνία με τους βουλευτές, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου