ΤΟΠΙΚΑ

Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα

ασφαλής-προορισμός-η-ελλάδα-2989

Υπογραμμίστηκε στο πρώτο ελληνορωσικό φόρουμ για τον τουρισμό, όπου μίλησε ο Κώστας Αγοραστός

«Η χώρα μας είναι ένας ασφαλής προορισμός με συγκριτικά πλεονεκτήματα» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην τοποθέτησή του ως ομιλητής στο πρώτοελληνορωσικό φόρουμ για τον τουρισμό που διοργανώθηκε στην Αθήνα, με θέμα «Ρωσία και Ελλάδα: πραγματικότητα και προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού».

Η ανάληψη της πρωτοβουλίας αυτής γίνεται στην προσπάθεια των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού Ελλάδας και Ρωσίας για την ενίσχυση τουτουρισμού και την άμεση προώθηση των τουριστικών ροών ανάμεσα στις δύο χώρες, με τη συμμετοχή του ΕΟΤ και του οργανισμού Rostourism.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Αγοραστός έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θρησκευτικό τουρισμό που ενδιαφέρει και τους Ρώσους τουρίστες, τονίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια των διακοπών», απαριθμώντας τις εναλλακτικές δράσεις τουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή μας.

Στο φόρουμ συμμετείχαν περισσότεροι από 100 κυβερνητικοί και περιφερειακοί τουριστικοί παράγοντες της Ρωσίας, tour operators και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ρωσικών ΜΜΕ, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των περιφερειών και ο ιδιωτικός τομέας που εξειδικεύεται και στοχεύει στη ρωσική αγορά.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές B2Β συναντήσεις μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Ρωσίας, με στόχο την άμεση σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών και συνεργασιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου