ΤΟΠΙΚΑ

Ουρές στα ΚΤΕΟ της Μαγνησίας

ουρές-στα-κτεο-της-μαγνησίας-298434

Χωρίς τεχνικό έλεγχο έμειναν τα αυτοκίνητα δεκάδων οδηγών αυτοκινήτων, καθώς ενώ η προθεσμία έληξε χθες ο κύριος όγκος των ιδιοκτητών οχημάτων απευθύνθηκαν στα ΚΤΕΟ τις δύο τελευταίες μέρες, προκειμένου να επωφεληθούν της έκπτωσης του 50% και να γλιτώσουν το πρόστιμο της εφορίας με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετηθούν όλοι.

Στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου χθες οι έλεγχοι ήταν συνεχείς με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρά, ενώ πολλοί ήταν και οι κάτοχοι Ι.Χ. που τηλεφωνούσαν για να ενημερωθούν εάν μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού.

«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν», είπε ο Διευθυντής ΙΚΤΕΟ CAR Θεσσαλίας Θάνος Βουλγαράκης, τονίζοντας ότι δυστυχώς κάποιοι θα εξυπηρετηθούν και κάποιοι άλλοι όχι γιατί δυστυχώς ο τεχνικός έλεγχος αφέθηκε για την τελευταία στιγμή.

Από σήμερα το πρόστιμο για τον εκπρόθεσμο τεχνικό έλεγχο πληρώνεται κανονικά. «Δεν θα δοθεί παράταση. Δόθηκε μεγάλο περιθώριο χρόνου και δυστυχώς όλοι ενδιαφέρθηκαν την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Συνεργατικού Ιδιωτικού ΚΤΕΟ Βόλου, Αλέξανδρος Πλαστάρας.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που δεν πρόλαβαν να κάνουν το τεχνικό έλεγχο δεν θα πρέπει να αμελήσουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα το επόμενο διάστημα. Η διευθύντρια του Ιδιωτικού ΚΤΕΟ Μαγνησίας Αλεξάνδρα Κορδίστα είπε ότι θα υπάρξει κεφαλικός φόρος ύψους 115 ευρώ και τροχαίες παραβάσεις για μη διενέργεια τεχνικού ελέγχου.

Να επισημανθεί ότι αρκετοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων είχαν να περάσουν τα οχήματά τους από έλεγχο ακόμη και δεκαετία. Η δυσμενής οικονομική κατάσταση άφησε χωρίς τεχνικό έλεγχο πολλά αυτοκίνητα όμως η αυστηροποίηση της νομοθεσίας αλλά και το κίνητρο της έκπτωσης οδήγησε πολλαπλάσιους οδηγούς αυτοκινήτων στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου.

Ανασφάλιστα

Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζουν ήδη το σχέδιο της απόφασης το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει αποσταλεί ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων σε όλους τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων μέσα στον Οκτώβριο. Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν, θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ (σ.σ. περιλαμβάνει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια οχήματα που εμφανίζονται να κυκλοφορούν με πινακίδες και ως εκ τούτου να έχουν την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας) με την ηλεκτρονική βάση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών η οποία και εμπεριέχει όλα τα Ι.Χ. για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια.

Από τη στιγμή που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο, ο οδηγός θα έχει χρονικό περιθώριο οκτώ ημερών προκειμένου είτε να δώσει εξηγήσεις (π.χ. θα μπορεί να αποδείξει ότι έχει ασφαλίσει το όχημά του και ότι εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ) είτε να επιλέξει μια εταιρεία για να ασφαλίσει το όχημα. Η ασφάλιση, πέραν του ασφαλίστρου, θα επιβαρύνεται με 250 ευρώ επιπλέον.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου