ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο

χωρίς-ρεύμα-και-τηλέφωνο-298337

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κυρίως όμως σε αγροτικούς δρόμους που οδηγούν σε δενδροκαλλιέργειες προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε αρκετές περιοχές του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

«Πρόκειται για την τρίτη φορά τη φετινή χρονιά που προκαλούνται τόσο εκτεταμένες ζημιές στο αγροτικό δίκτυο. Με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει ο Δήμος, καταφέραμε τις δύο προηγούμενες φορές να αποκαταστήσουμε τη βατότητα σε ένα μεγάλο τμήμα του δικτύου.

Τώρα, και μάλιστα σε μια περίοδο έντασης των εργασιών συγκομιδής κυρίως μήλων, προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, νέες ζημιές στο δίκτυο. Η βροχόπτωση ήταν εντονότερη από τις τρεις μετά τα μεσάνυχτα, προκαλώντας πολλές διαβρώσεις σε χωμάτινους δρόμους, καταπτώσεις, τοπικές κατολισθήσεις και άλλες ζημιές που καθιστούν πολλά σημεία αδιάβατα», τονίζει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτης.

Ο Αντιδήμαρχος Ζαγοράς κ. Απ. Κοντογεώργος πρόσθεσε πως οι περισσότερες ζημιές καταγράφηκαν στις περιοχές Ζαγοράς, Μακρυρράχης, Ανηλίου και στο Πουρί και πως συνεργεία του Δήμου, θα προσπαθήσουν για μια ακόμη φορά φέτος να αντιμετωπίσουν τις ζημιές.

«Φέτος είναι σαν να αντιμετωπίσαμε ζημιές 3-4 ετών μαζεμένες σε μια χρονιά. Ολη τη χρονιά φέτος, μετά από έναν βαρύ χειμώνα με 4-5 χιονιάδες, είχαμε προβλήματα στις υποδομές, κυρίως στο οδικό δίκτυο, στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης αλλά και σε τεχνικά έργα. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις τα προβλήματα συσσωρεύονται και οι ζημιές που προκαλούνται τελικά είναι και σημαντικές και μεγάλο κόστος αποκατάστασης απαιτούν.

Η κατάσταση όμως τώρα γίνεται ποιο πιεστική καθώς στο κεντρικό οδικό δίκτυο πρέπει να κινούνται με ασφάλεια τα μεγάλα φορτηγά μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων αλλά και το αγροτικό δίκτυο των πολλών χιλιομέτρων πρέπει να επισκευαστεί ώστε οι παραγωγοί να μπορούν να μεταβαίνουν για τη συγκομιδή στα κτήματά τους», αναφέρει ο κ. Κοντογεώργος.

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο

Δεν έφτανε η κατακλυσμιαία βροχόπτωση προχθές το βράδυ στο βόρειο Πήλιο, τα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν και διακοπή της ηλεκτροδότησης, η οποία αποκαταστάθηκε γύρω στη μία το μεσημέρι.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης, προκάλεσε προβλήματα και στη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας αλλά και στο σύστημα σύζευξης, το οποίο χρησιμοποιούν για επικοινωνίες, πρόσβαση στο διαδίκτυο οι δημόσιες υπηρεσίες.

«Μείναμε από ρεύμα, τηλέφωνα και ίντερνετ. Ο Δήμος δοκιμάστηκε σήμερα καθώς νέκρωσαν τα πάντα», τονίζει ο Δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης. Μετά το μεσημέρι, με την παρέμβαση συνεργείων της ΔΕΗ σε δύσβατα σημεία του δικτύου μεταφοράς ενέργειας που είχαν υποστεί ζημιά λόγω της κακοκαιρίας, η ηλεκτροδότηση και στο Δημαρχείο αποκαταστάθηκε όπως και οι επικοινωνίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου