ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία στο κέντρο του Βόλου

πορεία-στο-κέντρο-του-βόλου-29811

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, και πορεία στους δρόμους του Βόλου θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη 12 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι που εδώ και χρόνια απασχολούνται στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιείται από τη δεκαετία του ΄90 από τους περισσότερους ΟΤΑ και το οποίο καταργείται ως Πρόγραμμα από τις 31 Μαρτίου 2013, μολονότι οι περισσότεροι από αυτούς απασχολούνται για δέκα ή περισσότερα χρόνια.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του Δ.Σ του Συλλόγου «Βοήθεια στο Σπίτι» Νομού Μαγνησίας τονίζονται τα παρακάτω:

«Δεδομένου ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε όλη την Ελλάδα λήγουν στις 31 Μαρτίου 2013 και αναφορικά με την έναρξη του «Κατ΄ Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» που συστηματικά προωθείται από την κυβέρνηση με τη δημιουργία συνεταιριστικών επιχειρήσεων στις οποίες θέλουν να «σπρώξουν» τους εργαζόμενους, αποφασίσαμε να προβούμε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12 μ. σε τρίωρη στάση εργασίας και πορεία στο κέντρο του Βόλου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Καλούμε να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας όλοι οι τοπικοί φορείς και οι βουλευτές του νομού μας».

Σημειώνεται πως μόνο στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου απασχολούνται 49 άτομα από τα οποία τα 41 θα πάρουν το δρόμο της ανεργίας, καθώς δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους που ανανεώνονται κάθε χρόνο. Στο πρόγραμμα του Δήμου Βόλου οι ωφελούμενοι, ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών είναι 770, μολονότι ο Δήμος χρηματοδοτούνταν για 270 ωφελούμενους. Όλοι οι παραπάνω ωφελούμενοι, μόνον στον ενιαίο Δήμο Βόλου, θα πρέπει να ξεχάσουν τις υπηρεσίες που τους προσέφεραν επί χρόνια οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα (ψυχολογική, συμβουλευτική και ιατρική φροντίδα, καθαριότητα, πληρωμή λογαριασμών για τους ανήμπορους να κινηθούν κ.α.). Στον αντίποδα της κατάργησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» το πρόγραμμα της κατ΄ οίκον φροντίδας του ΙΚΑ θέτει πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, καθώς για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα θα πρέπει εκτός των άλλων να έχει συμπληρώσει το 78ο έτος της ηλικίας του!!!

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου