ΤΟΠΙΚΑ

Κινδυνεύουν να πληρώσουν διπλές εισφορές γιατροί που δεν έλαβαν ειδοποιητήρια τον Μάιο

κινδυνεύουν-να-πληρώσουν-διπλές-εισφ-297883

Διπλές εισφορές πρόκειται να καταβάλλουν άμεσα οι γιατροί που δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια ασφάλισης, πληρώνοντας οι ίδιοι το «μάρμαρο» των δυσλειτουργιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς αρκετοί γιατροί φέρεται να μην έχουν λάβει τα ειδοποιητήρια πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών του Μαΐου 2017.

Ο ΕΦΚΑ διαπιστώνει ότι πράγματι έχουν γίνει λάθη κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του νέου Οργανισμού, τα οποία χαρακτηρίζει «αναμενόμενες αστοχίες». Δικαιολογεί τα λάθη αυτά όμως, «κυρίως στον μεγάλο όγκο εγγραφών που εντάχθηκαν στο Ενιαίο Μητρώο, την ποσοτική και ποιοτική διαφορετικότητα των επιμέρους Μητρώων και τα ποικίλα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των επιμέρους ασφαλιστικών κατηγοριών».

Πάντως, για τον Φορέα η τήρηση αξιόπιστου Μητρώου αποτελεί θέμα προτεραιότητας και συνδέεται με την ομαλή λειτουργία του και την καθημερινή συναλλαγή με τους ασφαλισμένους σε κάθε τομέα και δραστηριότητα.

Επισημαίνεται επίσης ότι για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αστοχιών, την τυποποίηση της ροής των εργασιών και την συντόμευση του χρόνου υλοποίησης από 01/08/2017 δόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ η εφαρμογή «Ασφάλιση – Έσοδα», στην οποία μπορούν να καταχωρούνται ασφαλιστικές μεταβολές σύμφωνα με αιτήματα των ασφαλισμένων.

Παράλληλα από τις τοπικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στον Βόλο, όπου έχουν προσέλθει ήδη αρκετοί γιατροί, επισημαίνεται πως όσοι διαπίστωσαν το πρόβλημα θα πρέπει να απευθύνονται στο πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης του συστήματος και να εκδίδονται τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2017.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου