ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε πλήρης ημερών ο Δάφνος Δρυάδης

απεβίωσε-πλήρης-ημερών-ο-δάφνος-δρυάδ-296948

Επί σειρά ετών κυβερνητικό στέλεχος της Κύπρου με στενούς οικογενειακούς δεσμούς με το Βόλο

Σε ηλικία 88 ετών απεβίωσε προχθές στο Βόλο, όπου διέμενε με τη σύζυγό του Ευδοκία Ι. Σκοτινιώτη, τα τελευταία επτά χρόνια ο Δάφνος Δρυάδης, Ανώτερο Στέλεχος της Κυπριακής Κυβέρνησης, καταγόμενος από τη Λευκωσία.

Γόνος αστικής οικογένειας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία το 1926. Ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στο επτατάξιο Παγκύπριο Γυμνάσιο της Λευκωσίας με αριστείο και συνέχισε με ανώτερες σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Λονδίνο.

Στα νεανικά του χρόνια ήταν πολιτικά μάχιμος και στα χρόνια αγώνα κατά της Αγγλοκρατίας (1955-1959) φυλακίστηκε για τις ιδέες του. Μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου κλήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και το υπουργείο Οικονομικών να ιδρύσει και να οργανώσει τα Τελωνεία της χώρας για τις ανάγκες αποστολών των Ηνωμένων Εθνών, τις ΕΛΔΥΚ, των ξένων διπλωματικών αποστολών και της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οραματίστηκε και πραγματοποίησε το θεσμό των αδασμολόγητων ειδών στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Κύπρου.

Ο Δάφνος Δρυάδης επί σειρά ετών ήταν συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, ενώ υπηρέτησε ως Ανώτατο Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, έως το 1986, αφήνοντας πίσω του αξιέπαινο έργο.

Υπήρξε άνθρωπος με απαράμιλλο ήθος και με άρθρωση πολιτικού και κοινωνικού λόγου, γι’ αυτό και τύγχανε μεγάλης εκτίμησης.

Το 1971, στην Κύπρο, παντρεύτηκε με τη Βολιώτισσα διακοσμήτρια Ευδοκία Ι. Σκοτινιώτη, πρώτη ξαδέρφη του δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη. Το ζευγάρι απέκτησε μία κόρη, τη Σοφία.

Ο Δάφνος Δρυάδης μαζί με τη σύζυγό του μετακόμισαν το 2007 στο Βόλο. Η σορός του θα ταφεί στα πάτρια εδάφη του, στη Λευκωσία της Κύπρου, το Σάββατο 12 Απριλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου