ΤΟΠΙΚΑ

Ενώπιος ενωπίω σήμερα για τη ΒΙΣ ~ Συνεχίζονται οι απεργίες

ενώπιος-ενωπίω-σήμερα-για-τη-βισ-συνεχ-296831

Στις 12μ. η κρίσιμη τριμερής συνάντηση παρουσία όλων των σωματείων που συμπαρίστανται στους απολυμένους

Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας οι απεργοί της ΒΙΣ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και να επιστρέψουν για εργασία οι 31 συνάδελφοί τους.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Βόλο όπου έχουν κληθεί και εκπρόσωποι της εταιρείας προκειμένου να αποσαφηνίσουν τη θέση τους και να ανοίξουν τα χαρτιά τους ξεκαθαρίζοντας τι μέλλει γενέσθαι με τις θέσεις εργασίας μετά την απόφασή τους να κλείσουν τη μονάδα παραγωγής χαρτιού που απασχολούσε 31 άτομα.

Χθες το εργοστάσιο για δεύτερη μέρα δεν λειτούργησε καθώς μέχρι και σήμερα ισχύει η απόφαση των τριών 24ωρων απεργιών.

Στην Επιθεώρηση αναμένεται σήμερα να βρεθούν δίπλα στους απολυμένους αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό της ΒΙΣ το ΕΚΒ, πολλά πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων της ΒΙΣ στηρίζει το σύνολο των πρωτοβάθμιων συνδικάτων του ΕΚΒ καθώς και άλλες συλλογικότητες. Χθες κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας Μαγνησίας και του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, επισκέφθηκε χθες τους απεργούς. Αυτό που τονίστηκε από όλους είναι η σπουδαιότητα του αγώνα και της συλλογικής, οργανωμένης αντίδρασης απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας. Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ θα βρίσκεται στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου και θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση για τη ΒΙΣ. Η ΛΑΕ Μαγνησίας καλεί «σε συμπαράσταση στους απεργούς τα εργατικά σωματεία και ολόκληρη την κοινωνία της Μαγνησίας. Κοντά στους απεργούς βρέθηκαν και συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και ότι είναι στη διάθεση του σωματείου και των εργαζομένων για να στηρίξουμε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσουν και θα δώσουμε δυναμικό παρών παντού με αρχή αυτή σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η Τριμερής για τη ΒΙΣ».

Η δημοτική παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας στο Δ. Βόλου εξάλλου καταγγέλλει τις απολύσεις των 31 εργαζομένων και ζητά την ανάκλησή τους, ενώ θα ζητήσει την υιοθέτηση σχετικού ψηφίσματος και από το Δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου