ΤΟΠΙΚΑ

Καταδικαστικές αποφάσεις για τρεις Βολιώτες

καταδικαστικές-αποφάσεις-για-τρεις-β-296440

Ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 41χρονο Βολιώτη για κλοπή. Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος τον Ιούνιο του 2017 εισήλθε σε αποθήκη και έκλεψε από τον ιδιοκτήτη της εργαλεία αξίας 500 ευρώ. Στο δίκη ήταν παρών ο παθών, ο οποίος ενημέρωσε το δικαστήριο ότι έπιασε επ’ αυτοφώρω τον δράστη μέσα στην αποθήκη του, ενώ ισχυρίστηκε ότι του έλειπαν και άλλα εργαλεία αξίας 2.000 ευρώ.

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το Μονομελές και για 54χρονη Βολιώτισσα για πλαστογραφία, καθώς στο δικαστήριο αποδείχτηκε ότι στις 17 Σεπτεμβρίου του 2012 έβαλε σε επιταγή σφραγίδα του αδερφού της και όχι δική της και στη συνέχεια τη χρησιμοποίησε. Στην 54χρονη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη ερήμην 43χρονο Βολιώτη για κλοπή, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως. Στο δίκη αποδείχτηκε ότι ο 43χρονος μετέφερε τον Φεβρουάριο του 2013 σε μάντρα αυτοκίνητο για ανακύκλωση, το οποίο όμως, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, ήταν κλεμμένο. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι ήταν και άλλοι δύο, οι οποίοι όμως κρίθηκαν αθώοι.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου