ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές Λυκείων στη Μαγνησία σε… αχαρτογράφητα νερά

μαθητές-λυκείων-στη-μαγνησία-σε-αχαρ-295574

Σε… αχαρτογράφητα νερά συνεχίζουν να κινούνται περισσότεροι από 300 μαθητές λυκείων της Μαγνησίας. Αυτό γιατί, ενώ έχουν ξεκινήσει και παρακολουθούν μαθήματα, δεν ξέρουν αν το τμήμα της ομάδας προσανατολισμού που έχουν επιλέξει στα γενικά λύκεια, ή το τμήμα τους στον τομέα ή την ειδικότητα των επαγγελματικών λυκείων, θα συνεχίσει να υφίσταται τις επόμενες ημέρες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στο Υπουργείο Παιδείας εκκρεμούν προς έγκριση 48 ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού των γενικών λυκείων και 8 ολιγομελή ειδικοτήτων ή τομέων στα επαγγελματικά λύκεια.

Πρόκειται για τμήματα που δεν συμπληρώνουν το κατώτατο πλαφόν σε αριθμό μαθητών, κι ενώ τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει, κανείς από τους μαθητές των περιπτώσεων αυτών δεν γνωρίζει αν θα χρειαστεί να μεταβεί σε άλλο γενικό λύκειο για να παρακολουθήσει την ομάδα προσανατολισμού ή αν θα χρειαστεί να αλλάξει ΕΠΑΛ για να παρακολουθήσει έναν συγκεκριμένο τομέα ή ειδικότητα, ή ακόμη και να αλλάξει ειδικότητα.

Χθες από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, εγκρίθηκαν 9 από τα 12 ολιγομελή των ΕΠΑΛ που ήταν σε εκκρεμότητα. Τα υπόλοιπα τρία τμήματα, συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών και συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Υπάρχουν όμως 8 τμήματα σε τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ που είναι σε εκκρεμότητα στο υπουργείο. Από εκεί θα αποφασιστεί αν τελικώς θα λειτουργήσουν ή όχι.

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας εγκρίθηκαν επίσης 13 ολιγομελή τμήματα σε ομάδες προσανατολισμού των γενικών λυκείων.

Υπάρχουν όμως 48 τμήματα σε εκκρεμότητα στο υπουργείο. Πρόκειται για τμήματα ομάδων προσανατολισμού που αφορούν σε σχολικές μονάδες κυρίως στο Πήλιο και στις Βόρειες Σποράδες. Στην περίπτωση που δεν εγκριθούν μαθητές για να παρακολουθήσουν την ομάδα που έχουν επιλέξει, θα πρέπει να μεταβαίνουν σε λύκεια από χωριό σε χωριό!

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, έχει σταλεί υπόμνημα στο Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ζητείται η κατ’ εξαίρεση έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων του νομού, που παρουσιάζει ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο αλλά και μεγάλες αποστάσεις από τη μία άκρη του νομού έως την άλλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου