ΤΟΠΙΚΑ

Εγκρίθηκε επιχορήγηση 170.000 ευρώ για τη δακοκτονία

εγκρίθηκε-επιχορήγηση-170-000-ευρώ-για-τη-δα-29527

Πράσινο φως άναψε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Πρόσθετη επιχορήγηση 170.000 ευρώ εγκρίθηκε χθες αργά το απόγευμα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη Μαγνησία έπειτα από αίτημα που είχε γίνει από την Π.Ε. Μαγνησίας. Η διαδικασία για τη συμπληρωματική πίστωση της δακοκτονίας έτους 2014 είχε δρομολογηθεί από την Π.Ε. Μαγνησίας το περασμένο δίμηνο μετά από αιτήματα που υποβλήθηκαν στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας.

Οπως είχε επισημανθεί από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μαγνησίας, οι καιρικές συνθήκες στη περιοχή ήταν ευνοϊκές για την ανάπτυξη του δάκου, ο πληθυσμός του οποίου εμφανίζει δυναμικά χαρακτηριστικά με μεγάλα ποσοστά θηλυκών δάκων και σημαντικά ποσοστά γονιμότητας.

Αλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα η Ομάδα Εργου Δακοκτονίας παρακολουθούσε τα πληθυσμιακά στοιχεία του δάκου από το πληροφοριακό δίκτυο των παγίδων, που έχει τοποθετηθεί από τον ανάδοχο εργολάβο και η εξελικτική πορεία του δάκου ήταν υπό πλήρη και συνεχή έλεγχο.

Μάλιστα πριν από δύο μήνες είχε διαπιστωθεί για τη Μαγνησία ότι το 95% της ηρτημένης εσοδείας ελαιοκάρπου ήταν υψηλή, γεγονός που επιτρέπει την προοπτική διάθεσης του μεγαλύτερου μέρους της ελαιοπαραγωγής ως βρώσιμης μαύρης ελιάς, χωρίς να αποκλείεται η κατεύθυνση για παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου στα πλαίσια της ανάπτυξης ζήτησης στην αγορά.

Ετσι, για τους παραπάνω λόγους η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π. Ε. Μαγνησίας είχε αναδείξει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την αναγκαιότητα πραγματοποίησης επιπρόσθετων έγκαιρων δολωματικών ψεκασμών, ιδίως κατά την τρέχουσα φθινοπωρινή περίοδο, ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση της καλύτερης δυνατής ποιότητας ελαιοκάρπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου