ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα»

δεν-λήφθηκαν-τα-κατάλληλα-μέτρα-295046

Μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζητεί η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αποφασίζοντας την εκ νέου αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη ΔΣ, λόγω των υγειονομικών συνθηκών και της ανησυχητικής πορείας των κρουσμάτων.

«Η κοινωνία στενάζει ακόμα μια φορά από την έξαρση της πανδημίας. Ειδικότερα στην περιοχή μας, υπάρχουν ραγδαία αύξηση των μολύνσεων, των διασωληνώσεων και των θανάτων, καθώς και κατάρρευση του συστήματος υγείας. Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, μέτρα για την πρόληψη και τη θεραπεία και δωρεάν τεστ για όλους» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Με ισχυρή την πεποίθηση ότι «στα σχολεία δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα», η ΕΛΜΕ Μαγνησίας εκτιμά ότι «η κατάσταση λειτουργίας τους προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για την εκπαιδευτική κοινότητα και τις οικογένειες μας».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «εν μέσω όλων των προβλημάτων λειτουργίας, η κυβέρνηση επιμένει στην απαράδεκτη «αξιολόγηση». Η κατά δήλωση διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ για τους μαθητές είναι προφανώς ανεπαρκής και το «κλείσιμο» τμήματος, μόνο αν μολυνθεί ταυτόχρονα τουλάχιστον το 50% +1, των μαθητών, απαράδεκτο. Απαιτούμε, έστω και τώρα, τη λήψη των μέτρων που έγκαιρα πρότεινε η ΟΛΜΕ (αραίωση τμημάτων, έλεγχο και ιχνηλάτηση με ευθύνη του ΕΟΔΥ κ.λπ.). Επίσης, άμεσα και δραστικά πρέπει να ελαφρυνθεί το διδακτικό ωράριο των υπευθύνων covid των σχολείων και να λυθεί το πρόβλημα έλλειψης σχολικών φυλάκων, που σε ορισμένα σχολεία δυσχεραίνει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία τους (πχ 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας). Επιπλέον, απαιτείται να προσληφθούν και να αξιοποιηθούν σχολικοί νοσηλευτές».

Παράλληλα, οι συνυπογράφοντες την παραπάνω ανακοίνωση καταγγέλλουν «την απόπειρα αντιμετώπισης των σοβαρών ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, σε ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, που υπάρχουν ακόμα και τώρα (μεταξύ άλλων, το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΕΕΕΕΚ Βόλου), με συμπτύξεις τμημάτων ακόμα και παιδιών με σοβαρές ειδικές ανάγκες. Απορούμε για τους λόγους μη λειτουργίας (απ’ ό,τι φαίνεται) του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας και επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για το τι σημαίνει ΠΥΣΔΕ χωρίς αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας επισημαίνει ότι «μπροστά στην επέλαση της πανδημίας, τη διαφαινόμενη κορύφωση των μολύνσεων και των θυμάτων το επόμενο διάστημα και την επισφαλή λειτουργία των σχολείων, αποφάσισε την εκ νέου αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ. Για τη διενέργεια των εκλογών είναι απαραίτητες η δυνατότητα επισκέψεων και συζητήσεων στα σχολεία, η σύγκληση γενικής συνέλευσης διά ζώσης με απαρτία, η εκλογή πολυμελούς εφορευτικής επιτροπής (αντίστοιχης με τον αριθμό των καλπών) καθώς και η ουσιαστική συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων, προϋποθέσεις, οι οποίες στην παρούσα συνθήκη, είναι αδύνατον να εκπληρωθούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου