ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση Δήμου Βόλου στην Ενωση Συντακτών

απάντηση-δήμου-βόλου-στην-ενωση-συντα-294705

Ανακοίνωση – απάντηση στην Ενωση Συντακτών εξέδωσε ο Δήμος Βόλου:

«Περιμέναμε από την Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας μια υπεύθυνη και σοβαρή αντιμετώπιση της προκλητικής συμπεριφοράς του μέλους της, Μάκη Θεοδώρου, έναντι του αντιδημάρχου κ. Θανάση Σταυρίδη, από τη μια, και της σοβαρής και αξιοπρεπούς άσκησης της δημοσιογραφικής λειτουργίας, από την άλλη.

Αντ’ αυτών είδαμε μια μικρόψυχη και στενόμυαλη αντιμετώπιση, που ευθέως παραπέμπει σε συντεχνιακή αντίληψη, κι σε κάθε περίπτωση βρίσκεται μακράν κάθε έννοιας δεοντολογίας και αντικειμενικότητας.

Αν παρακολουθούσαν οι ίδιοι τη συνέντευξη θα διαπίστωναν πολύ εύκολα ποιος εκβιάζει και ποιος απειλεί, ποιος διαστρεβλώνει την αλήθεια και επιχειρεί να χειραγωγήσει τη κοινή γνώμη. Δυστυχώς δεν το έκαναν, ενισχύοντας την αρνητική άποψη πολλών για το επίπεδο της δημοσιογραφίας στη χώρα μας.

Δεν μπορεί να διαφεύγει της προσοχής τους η γενικότερη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού παραγωγού, χρόνια τώρα, που θα έπρεπε να είχε προβληματίσει τη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων για τη συνολική αξιολόγηση του κλάδου από την κοινωνία.

Εν πάση περιπτώσει δεν γνωρίζουμε αν όντως χρωστάμε κάτι στην Ενωση Συντακτών, όπως μας ενημερώνει το Δ.Σ. σε ανακοίνωσή του, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να της πάρουμε κανένα βόδι… μα κανένα…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου