ΤΟΠΙΚΑ

Απεργία «μήνυμα» σε Κυβέρνηση και εργοδότες

απεργία-μήνυμα-σε-κυβέρνηση-και-εργ-294594

Του Θανάση Παπαδημόπουλου,

προέδρου του Ε.Κ.Β

H απεργία στις 9 Απριλίου αποτελεί ένα κρίσιμο ορόσημο για τους εργαζόμενους. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ηχηρό στην Κυβέρνηση, στους εργοδότες, στην Τρόικα ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούν τις «οριζόντιες περικοπές» της ζωής τους. Δεν δέχονται να γίνονται πειραματόζωα του Καπιταλισμού και δεν θα επιτρέψουν να τους σύρουν οι εργοδότες στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, να τους πάρουν πίσω όλα όσα κατέκτησαν με αγώνες.

Μπροστά στην εργασιακή κόλαση που βιώνουμε, η επιλογή των εργαζομένων είναι μία, συνέχιση και δυνάμωμα του αγώνα. Οπισθοχώρηση, σημαίνει στην πράξη συμβιβασμός. Σημαίνει εκχώρηση των δικαιωμάτων μας και υποθήκευση του μέλλοντος των γενεών που έρχονται πίσω από μας.

Ο αγώνας είναι μονόδρομος. Με οργάνωση των αντιστάσεων και με διεύρυνση της πάλης και με συσπείρωση γύρω απ’ τα Συνδικάτα τους. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει, ότι οι εργαζόμενοι αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του λαού.

Είναι αυτοί που δέχονται καθημερινά τη λεηλασία του εισοδήματός τους, είναι τα εκατομμύρια άνεργοι και μισοάνεργοι, που βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται κόλαση. Επομένως είναι αυτοί που πρέπει να επιλέξουν και το πώς θα οργανώσουν αυτoί οι ίδιοι τη μαζική αντίστασή τους, ώστε οι εργατικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και κυρίως οι απεργιακές να έχουν συνέχεια και με καθαρό στόχο και επιδίωξη την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων, και τη διεκδίκηση πολιτικών που άμεσα να βελτιώνουν τη ζωή των εργαζόμενων.

Η ηττοπαθής προπαγάνδιση της δήθεν… αναποτελεσματικότητας του αγώνα μας, αποτελεί άθλια προβοκάτσια, ίδια μ’ εκείνη που δίχασε μέχρι τώρα τους εργαζόμενους, με την τακτική του «κοινωνικού αυτοματισμού».

Ομως ήρθε η ώρα, που οι εργαζόμενοι, όλων των Κλάδων, στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, ξύπνησαν και συνειδητοποιούν τον κοινό τους εχθρό, τον άγριο και αδίστακτο καπιταλισμό και τους εκφραστές του. Αυτήν την ενότητα φοβούνται και τρέμουν. Αυτή θέλουνε να κτυπήσουν, εκμεταλλευόμενοι ή και επιδιώκοντας την πολιτική αστάθεια, σέρνοντας την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Οι εργαζόμενοι, και μνήμη έχουν και κρίση και θέληση.

Μνήμη, για να θυμηθούν τους πολύχρονους αγώνες και τις κατακτήσεις που πέτυχαν, ώστε ν’ αντισταθούν -τώρα- ενωμένοι στους νέους εργασιακούς Μεσαίωνες που τους ετοιμάζουν.

Κρίση, για να διακρίνουν τις ύπουλες καπιταλιστικές παγίδες και αυτούς που τους παρασέρνουν σ’ αυτές, επιδιώκοντας τη διάσπαση και

Θέληση, για να παλέψουν και να αξιώσουν να πάρουν πίσω όλα όσα τους άρπαξαν, διαφυλάσσοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπερασπιζόμενοι τα συνταγματικά δικαιώματα.

Εχουμε τη δύναμη, μπορούμε, μέσα από τους αγώνες μας και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης, να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει. Και θα το πετύχουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου