ΤΟΠΙΚΑ

Αγιο είχαν μάνα με το παιδί της στη Νέα Δημητριάδα

αγιο-είχαν-μάνα-με-το-παιδί-της-στη-νέα-294380

Αντιλήφθηκαν έγκαιρα τη φωτιά, που εκδηλώθηκε στο σπίτι τους και βγήκαν έξω γλιτώνοντας από τα χειρότερα

Από θαύμα σώθηκαν μικρό παιδί και η μάνα του, όταν την ώρα που κοιμόντουσαν ξέσπασε φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο σπίτι τους. Η μητέρα, που αντιλήφθηκε γρήγορα τον καπνό, άρπαξε το παιδί, βγήκαν στο μπαλκόνι και από σκάλα κινδύνου κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο γλιτώνοντας από τα χειρότερα.

Το συμβάν σημειώθηκε σε διπλοκατοικία στην οδό Ορμινίου στη Νέα Δημητριάδα. Η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει στη 1:47 τα ξημερώματα χθες Παρασκευή και έσπευσε επί τόπου με τρία οχήματα και οκτώ άνδρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον χώρο της κουζίνας στη διπλοκατοικία και ο καπνός άρχισε να διαχέεται στον χώρο. Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρίσκονταν η μητέρα με το ανήλικο παιδί της.

Για καλή τους τύχη η μητέρα αντιλήφθηκε έγκαιρα τον καπνό που άρχισε να διαχέεται μέσα στο σπίτι και δεν έχασε χρόνο. Πήρε το παιδί της, κατευθύνθηκε στη βεράντα και μέσω σκάλας κινδύνου βγήκε από το κτίριο που άρχισε να τυλίγεται στις φλόγες.

Επί μία ώρα σχεδόν πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί και στο υπόλοιπο κτίριο.

Αναστατωμένοι γείτονες βγήκαν στον δρόμο να δουν τι συμβαίνει. Η διπλοκατοικία στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά βρίσκεται «κολλητά» με άλλα σπίτια, ενώ στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές 6.000 ευρώ στο σπίτι καθώς κάηκαν έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, αλουμίνια, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα. Η διασωθείσα ωστόσο περιουσία υπολογίζεται στις 90.000 ευρώ.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου