ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντικός καθαρισμός της ακτής του Αναύρου

εθελοντικός-καθαρισμός-της-ακτής-του-294340

Εθελοντικό καθαρισμό στην ακτή του Αναύρου, διοργανώνει το γραφείο Ε(θελω)ντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, το Τμήμα Τουρισμού και το Λιμεναρχείο Βόλου. Ο καθαρισμός θα γίνει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Η δράση περιλαμβάνει υποθαλάσσιο καθαρισμό και καθαρισμό ακτών. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο που έχει ορίσει η Ελληνική Ενωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMERA) ως «Μήνας δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον» δηλαδή μεταξύ του διαστήματος (19 Σεπτεμβρίου – 19 Οκτωβρίου) και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και ακτών.

Από το 1985 που έχει ξεκινήσει η δράση αυτή, μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια εθελοντές από 155 χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα από το 1991, συνολικά 68.500 εθελοντές έχουν καθαρίσει 1.500 χιλιόμετρα ακτογραμμής και έχουν συλλέξει και καταγράψει πάνω από 300 τόνους σκουπιδιών, συγκεντρώνοντας πολύτιμα στοιχεία για το είδος και την προέλευση των απορριμμάτων που καταλήγουν στα θαλάσσια οικοσυστήματα και βοηθώντας στην κατανόηση και αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος.

Μαζί οι εθελοντικές ομάδες: Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδος, η Κουζίνα Αλληλεγγύης, οι εθελοντές του γραφείου Ε(θελω)ντή του Δήμου Βόλου καθώς και σχολεία.
Ευγενικά στηρίζουν την προσπάθεια το κυλικείο του ΚΑΠΗ Αγριάς και το Café City Τοπάλη 9.

Πληροφορίες Γραφείο Ε(θελω)ντή 2421020412, Τοπάλη 97 με Γαλλίας (κτίριο Στρεφτάρη), https:// www.facebook.com/ profile.php?id= 100009410917529.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου