ΤΟΠΙΚΑ

Ανάρπαστα τα αντιγριπικά εμβόλια στη Μαγνησία

ανάρπαστα-τα-αντιγριπικά-εμβόλια-στη-294016

Διατέθηκαν περίπου 60.000 σε διάστημα ενός σχεδόν μήνα στη Μαγνησία

Αυξημένη ζήτηση παρατηρείται στα αντιγριπικά εμβόλια, με αποτέλεσμα να έχουν διατεθεί ήδη 60.000 εμβόλια τα οποία είχαν παραγγελθεί για τη Μαγνησία και να αναμένεται προσεχώς νέα, συμπληρωματική παρτίδα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου, ανθρώπων κάθε ηλικίας, για τον εμβολιασμό, προκειμένου να «θωρακιστούν» από την γρίπη, με τις ειδικές ομάδες πληθυσμού να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Αξιο υπογράμμισης είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αριθμός εμβολίων διατέθηκε σε διάστημα ενός περίπου μήνα, από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, γεγονός που υπογραμμίζει την μεγάλη ευαισθητοποίηση του κόσμου, μετά τις ενημερωτικές καμπάνιες που έχουν προηγηθεί.

«Μας χαροποιεί το γεγονός ότι ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί για τα θέματα εμβολιασμού. Η διαπίστωση αυτή μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, τις προσπάθειές μας, τις ενημερωτικές μας καμπάνιες. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η πολιτεία πρέπει να φροντίζει να καλύπτει έγκαιρα τις ανάγκες που υπάρχουν», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Ματσιόλης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Στο μεταξύ, οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε αναμονή της συμπληρωματικής παρτίδας εμβολίων, με τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως σημείωσε ο πρόεδρος, ενώ υπογράμμισε ότι «η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες μας».

Το ενδιαφέρον για εμβολιασμό δεν προέρχεται μόνο από άτομα μεγάλης ηλικίας, πλέον, αλλά και από νεώτερους. «Παλαιότερα εμβολιάζονταν κατά κύριο λόγο οι μεγάλοι και τα μικρά παιδιά. Σιγά – σιγά έρχονται όλες οι ηλικίες» είπε.

Ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί, σημειωτέον, και τη νέα χρονιά, διότι υπάρχουν και επαναληπτικές δόσεις που είναι αναγκαίες σε ορισμένες κατηγορίες.

Κλείνοντας, η συμβουλή που απευθύνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας στην τοπική κοινωνία είναι «ενημερωθείτε όσο μπορείτε για τα ζητήματα υγείας, από τον γιατρό σας αρχικά, αλλά και για όλο το εικοσιτετράωρο από τον φαρμακοποιό της γειτονιάς σας, ο οποίος θα φροντίσει για την κάλυψη των όποιων αναγκών σας» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου