ΤΟΠΙΚΑ

5 χρόνια φυλάκιση σε 40χρονο που εξαπατούσε επαγγελματίες στο Βόλο

5-χρόνια-φυλάκιση-σε-40χρονο-που-εξαπατο-293469

Στάθμευε το υπερπολυτελές αυτοκίνητό του έξω από μαγαζιά, και με το πρόσχημα ότι είχε κλειδωθεί έξω από αυτό αφήνοντας μέσα όλα τα υπάρχοντά του πλησίαζε καταστηματάρχες και τους έπειθε να τους δώσουν διάφορα χρηματικά ποσά γιατί χρειαζόταν επειγόντως κλειδαρά!

Με το κόλπο αυτό 40χρονος Αθηναίος «δάγκωσε» τον Δεκέμβριο του 2014 τέσσερις επαγγελματίες στον Βόλο αρπάζοντάς τους διόλου ευκαταφρόνητα ποσά. Ο 40χρονος καταδικάστηκε ερήμην χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Ο απατεώνας, όπως έγινε γνωστό, εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης σε κατάστημα κράτησης για παρόμοια αδικήματα που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη.

Είχε ευφράδεια λόγου, είπε περιγράφοντας τη δράση του στο δικαστήριο χθες επαγγελματίας που διατηρεί παντοπωλείο στο κέντρο της πόλης και είχε πειστεί τότε και δώσει στον επιτήδειο 350 ευρώ. «Όλη την ώρα που ήταν στο μαγαζί συζητούσαμε για όλα τα πράγματα ακόμη και για πολιτική. Είχε καλό παρουσιαστικό. Δεν θα περίμενε ποτέ κανένας από εκείνον ότι θα ήταν επιτήδειος» επισήμανε.

Ο 40χρονος του άρπαξε τα χρήματα και έγινε καπνός, ενώ ο επαγγελματίας είχε μείνε να τον περιμένει… «Ερχομαι σε λίγο» του είχε πει φεύγοντας, επικαλούμενος δεινή ανάγκη, και υποτίθετο ότι θα έψαχνε να βρει τον κλειδαρά.

«Μόνο κύριος δεν ήταν», είπε από την πλευρά του δεύτερος μάρτυρας, συνταξιούχος σήμερα ελεύθερος επαγγελματίας, που έδωσε στον επιτήδειο το ποσό των 750 ευρώ. Ο 40χρονος είχε επισκεφτεί την προηγούμενη μέρα το κατάστημά του και είχε παίξει τυχερά παιχνίδια με το ποσό των 150 ευρώ. Όταν του έδωσε τα χρήματα ο απατεώνας του είπε ότι θα επέστρεφε σε δέκα λεπτά, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Ο συνταξιούχος έμεινε να περιμένει ώρα, μέρες, ώσπου τελικά κλήθηκε να δώσει κατάθεση στην… Αστυνομία.

Ο απατεώνας εξαπάτησε με το ίδιο τρόπο άλλους δύο επαγγελματίες στον Βόλο, που κλήθηκαν επίσης για καταθέσεις. Όπως είχε προκύψει στο πλαίσιο της περαιτέρω προανάκρισης, κατά τις επισκέψεις του στον Βόλο έμενε σε ακριβά ξενοδοχεία, ενώ κυκλοφορούσε με ακριβά αυτοκίνητα.

Το δικαστήριο δεν του έδωσε τη δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής, ούτε αναγνώρισε το δικαίωμα η ποινή να είναι εφέσιμη. Ο καταδικασθείς θα ενημερωθεί για την πρόσθετη ποινή, την οποία θα εκτίσει στις φυλακές όπου βρίσκεται ήδη κρατούμενος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου