ΤΟΠΙΚΑ

Διάλεξη για τις υπεράκτιες κατασκευές

διάλεξη-για-τις-υπεράκτιες-κατασκευέ-293378

Διάλεξη με θέμα «Διερεύνηση της απόκρισης υπεράκτιων κατασκευών, υποβαλλόμενες στο φορτίο θαλάσσιων κυματισμών», πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα Α’ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών. Ομιλητής θα είναι ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου.

Περίληψη:​ Ο ασφαλής σχεδιασμός ενός υπέρακτιου έργου (εξέδρα πετρελαίου) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ακριβή υπολογισμό του κυματικού φορτίου. Μέχρι σήμερα, η πρόβλεψη του κυματικού πεδίου και επομένως του κυματικού φορτίου όταν αλληλεπιδρά με κατασκευές είναι εξαιρετικά σύνθετη. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με απλοποιητικές στατικές ή δυναμικές μεθόδους που συχνά χρησιμοποιούνται στη πράξη, οδηγεί συχνά σε αντι-οικονομικούς ή μη ασφαλείς σχεδιασμούς.

Η παρουσίαση αφορά στα αποτελέσματα της ανάλυσης ενός εύκαμπτου πύργου (complianttower) εδραζόμενο σε βαθιά νερά (510m) και την προσομοίωση των πειραμάτων που διεξάχθηκαν για ένα χωροδικτύωμα (jackettower) σε ενδιάμεσα βάθη.

Η παρουσίαση εστιάζει στην ανάλυση του κυματικού πεδίου με χρήση γραμμικών ή μη γραμμικών κυματικών μοντέλων και στο είδος των στατικών/δυναμικών αναλύσεων που χρησιμοποιούνται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου