ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρία μπροστά στα γκισέ για την πληρωμή φόρων

ταλαιπωρία-μπροστά-στα-γκισέ-για-την-π-293251

Διήμερο ταλαιπωρίας σε τράπεζες και ΕΛΤΑ ήταν το περασμένο. Οι πληρωμές των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του Δημοσίου, και οι καταβολές της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της β’ δόσης του φόρου εισοδήματος που έληγαν χθες, οδήγησαν εκατοντάδες πολίτες στα γκισέ των τραπεζών, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές.

Προχθές, τα ΕΛΤΑ Βόλου έφτασαν να εξυπηρετήσουν μέχρι και τις 8.30 το βράδυ πάνω από 700 πολίτες. Χθες, μέχρι και τις δώδεκα το μεσημέρι, είχαν εξυπηρετηθεί τουλάχιστον 237 άτομα, και στον χώρο αναμονής υπήρχαν δεκάδες πολίτες.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου μία ηλικιωμένη που βρισκόταν εκεί και περίμενε υπομονετικά τη σειρά της. Είχε απευθυνθεί στα ΕΛΤΑ για να πληρώσει φόρους του γιου της. Βρισκόταν εκεί για περισσότερες από δύο ώρες.

Ανάλογη εικόνα υπήρχε και στις τράπεζες. Στις 12 το μεσημέρι οι χώροι αναμονής στα υποκαταστήματα τραπεζών έσφυζαν από κόσμο. Ο μέσος χρόνος αναμονής, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνούσε το μισάωρο. Όλα τα ταμεία ήταν επανδρωμένα με υπαλλήλους που έδιναν μάχη για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

Σε κεντρική υποκατάστημα τραπέζης η κ. Ζωή Κουκουλά που πήγε να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος είχε χαρτί με αριθμό προτεραιότητας 430, ενώ ακόμη εξυπηρετούνταν πολίτες που είχαν χαρτιά με αριθμό προτεραιότητας μεγαλύτερο από 250.

Παρόμοια ήταν και η εικόνα σε άλλο υποκατάστημα τράπεζας. Εκτός από τους φόρους, επαγγελματίες πλήρωναν και τις ασφαλιστικές εισφορές. Έξω από τις τράπεζες πολίτες σχημάτιζαν ουρές μπροστά από τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων.

Χθες πάντως, όπως επισημάνθηκε από στελέχη τραπεζών, δεν είχε τόσο μεγάλη κίνηση συγκριτικά με αυτή που αναμενόταν λόγω των καταληκτικής προθεσμίας για την καταβολή των φόρων.

Η μεγαλύτερη ταλαιπωρία υπήρξε προχθές με τις πληρωμές των συνταξιούχων, όπως επισημάνθηκε, οπότε μέχρι και το μεσημέρι υπήρξαν υποκαταστήματα που είχαν εξυπηρετήσει πάνω από 1.200 άτομα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου