ΤΟΠΙΚΑ

Μύηση των μαθητών του Τομέα Ηλεκτρονικής

μύηση-των-μαθητών-του-τομέα-ηλεκτρονι-293037

Από το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στις οπτικές επικοινωνίες και την αυτοματοποίηση της παραγωγής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων

Στην Οπτοηλεκτρονική, τις Οπτικές επικοινωνίες και την αυτοματοποίηση παραγωγής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων μυήθηκαν οι μαθητές του Τομέα Ηλεκτρονικής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Η πρώτη μύηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Olympia Electronics» στον Κολινδρό Πιερίας που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Στην «Olympia Electronics» οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα Ηλεκτρονικής καθώς και συνοδοί καθηγητές τους, αρχικά παρακολούθησαν ψηφιακή παρουσίαση των δομικών στοιχείων του οργανογράμματος, της διοικητικής δομής και των διεργασιών οι οποίες επιτελούνται στην εταιρεία και ακολούθως σχετική διάλεξη από τον προϊστάμενο ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας κ. Μάκη Σαλιάρα. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των συστημάτων, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγική διαδικασία των ηλεκτρονικών πλακετών με χρήση του συστήματος S.M.T (SURFACE MOUNTED TECHNOLOGY ), αλλά και τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας και ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων, θέτοντας παράλληλα πλήθος ερωτήσεων στο τεχνικό προσωπικό της εταιρείας. Θετική εντύπωση σε όλους προκάλεσε το γεγονός ότι είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται σε προϊόντα με χρήση τεχνολογίας αιχμής σε μία καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία, παρέχει θέσεις εργασίας και έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Στην Οπτοηλεκτρονική και τις Οπτικές επικοινωνίες, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας μυήθηκαν στον επόμενο προορισμό τους, στις εγκαταστάσεις του τμήματος Ηλεκτρονικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ο οικοδεσπότης Δρ. Δημήτριος Παπακώστας, καθηγητής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του τμήματος Ηλεκτρονικής, αρχικά, ενημέρωσε μαθητές και συνοδούς καθηγητές μέσω ηλεκτρονικής παρουσίασης για το αντικείμενο και την δομή των σπουδών, αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του τμήματος. Κατόπιν αναφέρθηκε στην Οπτοηλεκτρονική η οποία είναι ο κλάδος της ηλεκτρονικής που ασχολείται με διατάξεις στερεάς κατάστασης για την παραγωγή, διαμόρφωση, εκπομπή και ανίχνευση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα εργαστήρια, συγκεκριμένα στο εργαστήριο Οπτοηλεκτρονικής και Οπτικών Επικοινωνιών, όπου πραγματοποιήθηκε επίδειξη οργάνων, κοπής (Fiber Cleaver), συγκόλλησης οπτικών ινών (SPLICER),αλλά και οργάνου μέτρησης διαφόρων χαρακτηριστικών και πιστοποίησης οπτικών ινών (OTDR). Οικοδεσπότης ήταν ο κ. Αμπατζής Ζαφείριος, M.Sc. Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου