ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με φοιτητές της ομάδας Κένταυρος

συνάντηση-με-φοιτητές-της-ομάδας-κέντ-292861

Είχε ο Κ. Αγοραστός, δηλώνοντας ότι «αυτοί οι νέοι δίνουν το μήνυμα ελπίδας για το αύριο»

Συνάντηση με φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η ομάδα φοιτητών θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό Formula Student SAE, που αφορά τον σχεδιασμό ενός αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου και θα διεξαχθεί 21-24 Αυγούστου στην Ουγγαρία. Υπάρχουν αρκετές καινοτομίες και αλλαγές του μονοθέσιου αυτοκινήτου σε σχέση με πέρυσι, οι οποίες θα αποκαλυφθούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου τέλη Μαΐου.

Ο κ. Αγοραστός συνεχάρη τους φοιτητές για την έως τώρα πορεία του εγχειρήματος και την επιτυχία στον διαγωνισμό προτρέποντας τους να συνεχίσουν με την ίδια θέληση την προσπάθειά τους αυτή. Απευθυνόμενος σ’ αυτούς υπογράμμισε τα εξής: «Η γνώση είναι δύναμη. Τολμήστε τις ρήξεις και τις ανατροπές. Για να βγει η Ελλάδα από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση πρέπει να επενδύσουμε στους νέους, στην καινοτομία, στις ρηξικέλευθεςκαι πρωτοπόρες ιδέες. Η προσπάθειά σας αυτή φέρνει ελπιδοφόρα μηνύματα προσφέροντας τεχνογνωσία και χρήσιμες εμπειρίες τόσο σ’ εσάς όσο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

Ο περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της εξέλιξης του μονοθέσιου, ενώ σημείωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των παιδιών, όπου αυτό είναι δυνατό.

Η ομάδα των φοιτητών που αποτελούνταν από τον Κωνσταντίνο Πετριτσόπουλο, τον Παναγιώτη Βρακίδη, τον Φώτη Καρδάρα, τον Γεώργιο Γρηγορίου, τον Κωνσταντίνο Φούντα, τον Κωνσταντίνο Καραγιάννη, τον Στέλιο Κανελλόπουλο και τον Σταμάτη Κιανίδη ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό για το ενδιαφέρον του και τόνισαν ότι η προσπάθειά τους αυτή βρίσκεται στο πιο «ζωτικό» στάδιο της υλοποίησης του μονοθεσίου, καθώς ήδη ετοιμάστηκε το πλαίσιο (σασί ) και κάποια μηχανικά μέρη. Δεν παρέλειψαν δε να ευχαριστήσουν το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το οποίο τους έχει παραχωρήσει ένα εργαστήριο για την κατασκευή του μονοθεσίου, στο οποίο όπως ανέφεραν έχουν περάσει ατέλειωτες ώρες μελέτης και δουλειάς. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Μέγας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου