ΤΟΠΙΚΑ

Αστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Βόλου στον αγώνα… κατά της έμφυλης βίας

αστικό-λεωφορείο-του-κτελ-βόλου-στον-α-292184

Μέτωπο κατά της έμφυλης βίας έχουν συγκροτήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου, με 176 κακοποιημένες γυναίκες να έχουν φιλοξενηθεί σε χρονικό διάστημα δύο και πλέον ετών στον ξενώνα, που λειτουργεί στην πόλη. Με κοινό στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, οι δύο φορείς ενώνουν δυνάμεις και σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου αρχίζουν καμπάνια ενημέρωσης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο πλαίσιο της πανθεσσαλικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, παρουσιάστηκε χθες στην πλατεία Ελευθερίας το λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, που μεταφέρει το μήνυμα «Δεν είσαι η μόνη» «Δεν είσαι μόνη».

Τους στόχους της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ανέλυσαν οι συντελεστές, με επίκεντρο το αστικό λεωφορείο που κινείται στους δρόμους της πόλης, υπογραμμίζοντας και υπενθυμίζοντας τον αριθμό κλίσης 15900, τον οποίο μπορεί να καλεί οποιαδήποτε γυναίκα βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Η Περιφέρεια μαζί με τον Δήμο Βόλου αρχίζουν και συνεχίζουν μια μεγάλη καμπάνια και προσπάθεια κατά της έμφυλης βίας. Δίνουν τη δυνατότητα της ασφάλειας, για να μιλήσουν οι κακοποιημένες γυναίκες, αλλά και να βρουν περίθαλψη στα πέντε κέντρα που έχουμε σε όλη τη Θεσσαλία και τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Είτε είναι τα τρία κέντρα συμβουλευτικής, είτε οι δύο ξενώνες που έχουμε, έναν στο Βόλο και έναν στη Λάρισα» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Παίρνοντας τον λόγο η Λία Ρογγανάκη πρόεδρος της Περιφερειακής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράμμισε ότι η ενδοοικογενειακή βία δεν είναι ιδιωτική υπόθεση και πως «είναι υποχρέωση όλων να βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα».

Με τη σειρά της η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Δήμου Βόλου Βιολέττα Καντόλα, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Νίκο Ευαγγελινό για τη χορηγία και προέτρεψε τις γυναίκες όταν έχουν πρόβλημα να καλούν στο 15900 ή να χρησιμοποιήσουν το email του ξενώνα για να λάβουν οδηγίες πώς μπορούν να ξεφύγουν από τον εφιάλτη που βιώνουν.

Στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Βόλου αναφέρθηκε, με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Βόλου Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής, επισημαίνοντας τη συμβολή του στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα κακοποίησης των γυναικών.

Αυστηρότερη νομοθεσία ζήτησε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τονίζοντας ότι «σε μια ευνομούμενη κοινωνία όλοι οι άνθρωποι οφείλουμε να αντιμετωπιζόμαστε ως ισάξιοι, ως ισότιμοι και να δικαιούμαστε να ζούμε ελεύθερα και όπως θέλουμε».

Τέλος, για την καθοριστική συνδρομή και στη συμμετοχή του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου μίλησε ο πρόεδρος Νίκος Ευαγγελινός που ανέφερε πως «η τοπική επιχείρηση συγκοινωνιών συμμετέχει πάντα σε κοινωνικά γεγονότα που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου