ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση διάσωσης για 60χρονη

επιχείρηση-διάσωσης-για-60χρονη-292175

Αμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών αρχών του Βόλου και της Μαγνησίας χθες το μεσημέρι για τη διάσωση 60χρονης ορειβάτισσας, που κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο όρος Τισσαίο στο Τρίκερι παραπάτησε, γύρισε ο αστράγαλός της και δεν μπορούσε να συνεχίσει τη διαδρομή. Εκείνη την ώρα η 60χρονη και το γκρουπ της με Αθηναίους ορειβάτες βρίσκονταν κοντά στην κορυφογραμμή του όρους.

Οι πυροσβεστικές αρχές ειδοποιήθηκαν για βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Πολιτικής Προστασίας 112, στον οποίο κάλεσαν οι πεζοπόροι. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, τη Β’ ΒΙ.ΠΕ, την ΕΜΑΚ και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής.

Οι πυροσβέστες πήραν την αντίθετη πορεία από αυτή που είχαν πάρει οι ορειβάτες, οι οποίοι είχαν ανεβεί το όρος από τον Μαραθιά ακολουθώντας κυκλική πορεία, για να τους φθάσουν πιο γρήγορα.

Αφησαν τα αυτοκίνητά τους όταν δεν υπήρχε πρόσβαση και συνέχιζαν πεζή τη διαδρομή επί 50 λεπτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν για τον τόπο που σημειώθηκε το ατύχημα.

Ευτυχώς, το μονοπάτι είναι καθαρό και με σήμανση, διευκολύνοντας έτσι την επιχείρηση.

Τελικά, εντόπισαν την 60χρονη, γύρω στις 16:00, της έδεσαν το πόδι και την τοποθέτησαν με ασφάλεια σε διπλό φορείο.

Μετέφεραν τη γυναίκα πεζή και στη συνέχεια με αυτοκίνητο μέχρι την επαρχιακή οδό Μηλίνας – Τρικερίου λίγο μετά τον Μαραθιά.

Λίγο πριν τις 17:00 την τραυματισμένη γυναίκα αναλάμβανε πλήρωμα ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, που την μετέφερε για παροχή πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Επισημαίνεται ότι η ορειβάτισσα δεν τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά λόγω του ατυχήματος αδυνατούσε να περπατήσει.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έγκαιρα πριν βραδιάσει και προκύψουν δυσκολίες.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου