ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεφωνική γραμμή στο Βόλο για θύματα κακοποίησης

τηλεφωνική-γραμμή-στο-βόλο-για-θύματα-291170

Τα περιστατικά αυξάνονται και οι φορείς συντονίζονται

Σε ετοιμότητα να δεχθεί αναφορές για περιστατικά κακοποίησης βρίσκεται τηλεφωνική γραμμή (2421352535), η οποία τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, με πρωτοβουλία του Κέντρου Κακοποιημένων και Παραμελημένων Ατόμων Μαγνησίας. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί τις εργάσιμες μέρες και ώρες και δέχεται καταγγελίες, οι οποίες θα προωθούνται στο Κα.Πα. για την αντιμετώπισή τους. Ταυτόχρονα, σε 24ωρη βάση λειτουργεί πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός (15900) για άτομα εκτός Μαγνησίας.

Από τις αρχές Ιουνίου το Συμβούλιο Κα.Πα., που λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΚΠΟΛ, θα ξεκινήσει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων περιστατικών κακοποίησης. Μέσα από τις εκδηλώσεις θα προβληθεί ο ρόλος του Κα.Πα., ώστε άτομα που χρειάζονται βοήθεια να γνωρίζουν που μπορούν να απευθυνθούν.

«Εκτός από την ενημέρωση για την αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης, μέσα από τις εκδηλώσεις θα επιχειρηθεί να συντομεύσουν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του πρότυπου κέντρου Στέγης Ανηλίκων, το οποίο επί σειρά ετών παραμένει αναξιοποίητο, παρά τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν νεαρά άτομα στην περιοχή μας», ενημέρωνε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων, οι οποίοι συμμετέχουν στο Κα.Πα. είχαν συνάντηση συνεργασίας την περασμένη Δευτέρα και αποφάσισαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης που γιγαντώνονται, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι οικογένειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου