ΤΟΠΙΚΑ

Απόφαση του 5μελούς Εφετείου Λάρισας για τον Απ. Παπατόλια

απόφαση-του-5μελούς-εφετείου-λάρισας-γ-291167

Με ποινή 8 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Εφετείο Λάρισας ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, για τη μήνυση που είχε κατατεθεί εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση από τον πρώην βουλευτή Κ. Καρτάλη.

Σε δήλωσή του μετά την απόφαση ο κ. Απ. Παπατόλιας υπογράμμισε: «Η απόφαση του 5μελούς Εφετείου Λάρισας δικαιώνει για πρώτη φορά τον πολυετή αγώνα μου να αποδείξω δικαστικά τη συμμετοχή του Κώστα Καρτάλη σε αδιαφανείς πολιτικές διαδικασίες και υπόγειες μεθοδεύσεις σε βάρος μου το 2012.

Ενημερώνω ότι το Δικαστήριο μου αναγνώρισε το ελαφρυντικό ότι η κριτική μου «προκλήθηκε από ανάρμοστη συμπεριφορά του Κώστα Καρτάλη», που έγκειται στην ευθεία εμπλοκή του στον πολιτικό αποκλεισμό μου!

Αισθάνομαι δικαιωμένος και δεν μετανιώνω καθόλου για το γεγονός ότι με τη σφοδρή και ακραία κριτική μου κατάφερα, έστω με παράπλευρες προσωπικές απώλειες, να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη πάνω στα νοσηρά φαινόμενα του «κομματικού παρακράτους», της απουσίας εσωκομματικής δημοκρατίας και των αδιαφανών εκλογικών πρακτικών.

Σήμερα, έγινε το πρώτο βήμα. Ο αγώνας για την εξυγίανση του δημόσιου βίου και τον εκδημοκρατισμό των κομματικών φορέων, ενάντια στις λογικές της πολιτικής πατρωνίας που επέβαλαν τα κόμματα εξουσίας και οδήγησαν στην απαξίωση της πολιτικής, συνεχίζεται πια στον Αρειο Πάγο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου