ΤΟΠΙΚΑ

Τα προβλήματα κινδυνεύουν να τους βγάλουν εκτός… θάλασσας

τα-προβλήματα-κινδυνεύουν-να-τους-βγά-290962

Τονίζουν οι παράκτιοι αλιείς με αφορμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας • Προγραμματίζουν απεργία πείνας μετά το Πάσχα

«Με τα μέτρα που προωθούνται προσπαθούν να μας βγάλουν έξω από τη θάλασσα», αναφέρουν οι παράκτιοι αλιείς της Μαγνησίας, με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ενωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, προχθές έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα με συμμετοχή επαγγελματιών του Βόλου και του Νοτίου Πηλίου.

Οι παράκτιοι αλιείς, μεταξύ άλλων διεκδικούν την κατάργηση της διάταξης του κανονισμού που δίνει τη δυνατότητα στη μέση αλιεία να ψαρεύει, με ορισμένες προϋποθέσεις, σε απόσταση ενός μιλίου από την ακτή και όπως υποστηρίζουν, θίγει άμεσα την παράκτια αλιεία.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους ωστόσο τους ενημέρωσαν ότι ο υπουργός απουσίαζε στο εξωτερικό και έτσι οι εκπρόσωποι των αλιέων συναντήθηκαν με τον γ.γ. του υπουργείου, Μόσχο Κορασίδη.

«Για πρώτη φορά η συμμετοχή μας από το Βόλο ήταν τόσο μικρή», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ταμίας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σκαφών Παράκτιας Αλιείας Βόλο κ. Σπύρος Κουτσελίνης, προσθέτοντας ότι από το Δ.Σ. του συλλόγου παραβρέθηκε μόνο ο ίδιος και ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Δημήτρης Κολοτούρος.

«Είναι απαράδεκτο όταν κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς δουλειά, οι ίδιοι οι αλιείς να γυρίζουν την πλάτη σε τέτοιες κινητοποιήσεις. Για εμάς αυτά τα μέτρα είναι η καταστροφή μας. Επιδιώκουν να μας βγάλουν από τη θάλασσα. Ζητάμε από όλους αυτούς που ψηφίζουν τα μέτρα να μας πουν πως θα ζήσουμε από εδώ και πέρα», κατέληξε ο κ. Κουτσελίνης.

Προγραμματίζουν απεργία πείνας

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σκαφών Παράκτιας Αλιείας Νοτίου Πηλίου κ. Ασπασία Λάντζου, η οποία παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο της Αθήνας μαζί με 25 πέντε μέλη του Συλλόγου, αναφέρει ότι δεν πρόκειται να μείνουν με «σταυρωμένα χέρια» και γι’ αυτό από κοινού με την Πανελλήνια Ενωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, προγραμματίζουν απεργία πείνας μετά το Πάσχα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου