ΤΟΠΙΚΑ

Συλλογικές συμβάσεις ανά κλάδο

συλλογικές-συμβάσεις-ανά-κλάδο-290949

Διεκδικεί το ΕΚΒ που προετοιμάζεται για την απεργία στις 9 Απριλίου

H υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους και η επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν τα βασικά οικονομικά και θεσμικά αιτήματα εν όψει της πανεργατικής απεργίας στον ιδιωτικό τομέα την ερχόμενη Τετάρτη 9 Απριλίου.

Το ΕΚΒ προγραμματίζει αγωνιστικό συλλαλητήριο, που συνδιοργανώνεται με την ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, στις 10 πμ, στην Πλ. Ελευθερίας και όπως επισημαίνεται σε διακήρυξη που απέστειλε προς τα πρωτοβάθμια σωματεία «Η συμμετοχή μας στην απεργία και στο συλλαλητήριο πρέπει να είναι μαζική και δυναμική. Οι εργαζόμενοι βάλλονται παντού το ίδιο, και στον Ιδιωτικό και στον Δημόσιο Τομέα. Τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα συνθλίβονται στα γρανάζια των μνημονίων. Τα χαράτσια και η υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, η απαξίωση της δωρεάν Δημόσιας Υγείας και Παιδείας δεν έχουν σταματημό. Τα πάντα ξεπουλιούνται στο ιδιωτικό Κεφάλαιο, τα πάντα αρπάζονται από τους δανειστές μας.

«Μεσολαβητής» και «μεσίτης», σ’ αυτό το άθλιο εθνικό και κοινωνικό ξεπούλημα, η άβουλη και πειθήνια Κυβέρνηση, που εκτελεί κατά γράμμα τις χωρίς τέλος αξιώσεις των δανειστών.

Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. Με την απάθειά μας, τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν τις απάνθρωπες πολιτικές τους έως ότου μας εξοντώσουν».

Τα σημεία αιχμής της νέας απεργιακής κινητοποίησης είναι όπως καταγράφονται η υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, με πρώτη διεκδίκηση την υπογραφή ΣΣΕ παντού, σε όλους τους Κλάδους, σε κάθε χώρο δουλειάς, επαναφορά εξ ολοκλήρου του θεσμού των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Επίσης δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές της ύφεσης, που «παράγουν» μόνον εφιαλτική ανεργία και οδηγούν σε πλήρη απορρύθμιση την αγοράς εργασίας.

«Αρνούμαστε – καταλήγει το ΕΚΒ-τους μισθούς πείνας και τις τριτοκοσμικές συνθήκες δουλειάς, που στα «ψιλά γράμματα» των μνημονίων σημειώνονται ως «αναδιάρθρωση» και «επανεκκίνηση» της ελληνικής οικονομίας. Λέμε «όχι» στα «πρωτογενή πλεονάσματα, που έχουν επιτευχθεί με τη δημιουργία κοινωνικών ελλειμμάτων, το άγριο πετσόκομμα των μισθών και τις ληστρικές φορο-επιδρομές στα αδύναμα λαϊκά στρώματα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου