ΤΟΠΙΚΑ

Πυριτιδαποθήκη τα ξερά χόρτα

πυριτιδαποθήκη-τα-ξερά-χόρτα-290782

Συνεδριάζει την επόμενη Παρασκευή το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου

Ο Δήμος Βόλου πρέπει να αρχίσει άμεσα σε συνεργασία με το Δασαρχείο τον καθαρισμό περιμετρικά και εσωτερικά των περιαστικών δασών από αποξηραμένη βλάστηση, ξερά δέντρα και θάμνους και γενικά από στοιχεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν υπόστρωμα για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα πρέπει να αρχίσει τη συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου, του αγροτικού οδικού δικτύου ως έμμεσων αντιπυρικών ζωνών.

Την Παρασκευή 11 Απριλίου θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο για τις πυρκαγιές και θα υπογραφεί μνημόνιο ενεργειών για την αντιπυρική περίοδο που αρχίζει την 1η Μαΐου.

Ο Βόλος, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών διαθέτει 28 μηχανήματα και αυτοκίνητα, έντεκα υδροφόρες ιδιωτών, 24 μηχανήματα ιδιωτών, ενώ πρέπει να ελεγχθούν 155 υδροστόμια.

Ο έλεγχος της κατάστασης και καλής λειτουργίας των πυροσβεστικών υδροστομίων θα γίνει με ευθύνη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία και αποστέλλει την κατάσταση ελέγχου στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου.

Ο Δήμος πρέπει να αρχίσει άμεσα:

  • Καταγραφή οικοπέδων εντός των οικισμών που απαιτούν καθαρισμό, και αποστολή εγγράφου προς τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων αυτών για την υποχρέωση καθαρισμού τους.
  • Καθαρισμό της βλάστησης σε περιοχές ιδιαίτερης επικινδυνότητας (άλση, πάρκα, κ.λπ.).
  • Καθαρισμό και διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών προστασίας, σε συνεργασία με το Δασαρχείο.
  • Καθαρισμό εκατέρωθεν του οδικού επαρχιακού δικτύου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
  • Συνεργασία με τη ΔΕΗ για προληπτικό κλάδεμα δέντρων σε περιοχές όπου διέρχονται γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αποψίλωση χώρων που βρίσκονται κάτω από σημεία ζεύξης, καθώς και ό,τι είναι αναγκαίο για την πρόληψη πυρκαγιών. Καθαρισμό της βλάστησης γύρω από κτιριακές υποδομές του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου