ΤΟΠΙΚΑ

Σε πρόγραμμα Erasmus για το κόσμημα το ΙΙΕΚ Βόλου

σε-πρόγραμμα-erasmus-για-το-κόσμημα-το-ιιεκ-β-290729

Σε πρόγραμμα Erasmus + για το κόσμημα συμμετέχει ως εταίρος το ΙΙΕΚ Βόλου και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διακρατική συνάντηση ευρωπαϊκού προγράμματος σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από 23 έως 26 Σεπτεμβρίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση των εταίρων σχετικά με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εργαλείου Πιστωτικών Μονάδων ECVET που εφαρμόζεται σταδιακά στην επαγγελματική εκπαίδευση στην Ευρώπη που η παροχή τους μέσω του προγράμματος, θα αποτελέσει ένα ακόμη επαγγελματικό εφόδιο στους σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου. Το διετές πλάνο του προγράμματος (2016-2018) περιλαμβάνει σεμινάρια, εργαστήρια, εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή σε νέες τεχνολογίες, διαλέξεις και επαφή των σπουδαστών με την πολιτιστική κληρονομιά της κάθε χώρας. Εξαιρετική εντύπωση έκαναν στους Ευρωπαίους εταίρους οι επισκέψεις σε δυο επιχειρήσεις αποφοίτων του τμήματος Κοσμήματος του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στο κέντρο της πόλης: της επιχείρησης των αδελφών Δουλά, που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση στο κόσμημα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας με την σύγχρονη τεχνολογία, και του εργαστηρίου κοσμήματος της νέας δημιουργού Μαρίας Μητρουλά, που δραστηριοποιείται πλέον επαγγελματικά στο χώρο.

Συντονιστής του προγράμματος είναι η Ιταλική σχολή FOR.AL SCaRL, με έδρα την Alessandria της Ιταλίας – περιοχή με τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοσμήματος, όπως η ΒVLGARI, την οποία επισκέφθηκε η ομάδα του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου, στην 1η συνάντηση στην Ιταλία. Από την Φινλανδία συμμετέχει η ΟΜΝΙΑ, από τη Λετονία η Liepaja Design and Art High School και από την Ελλάδα εκτός από το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου , η σχολή Κοσμήματος MOKUME από την Θεσσαλονίκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου