ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία διαμαρτυρίας για τις φυλακές

πορεία-διαμαρτυρίας-για-τις-φυλακές-290601

Σήμερα από το Δίκτυο για τα Πολιτικά – Κοινωνικά Δικαιώματα

Πορεία διαμαρτυρίας σήμερα στις 7 το απόγευμα από τον Αγιο Νικόλαο προγραμματίζει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για τις φυλακές αλλά και μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του ισοβίτη Ηλί Καρέλι.

«Η κυβέρνηση -τονίζει το Δίκτυο- επιχειρεί με το νέο νομοσχέδιο να ακυρώσει στην πράξη νομικά κεκτημένα όπως είναι το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς και οι αρχές της ισότητας και αναλογικότητας της ποινής, να θεσμοθετήσει την απομόνωση -η οποία διεθνώς αναγνωρίζεται ως βασανιστήριο- σαν αναγκαίο πειθαρχικό μέτρο, να καλλιεργήσει τον χαφιεδισμό και να πριμοδοτήσει τους ρουφιάνους και καταδότες, να αποδώσει επίσημα ασυλία στη βαρβαρότητα και την αυθαιρεσία των ανθρωποφυλάκων που συχνά προβαίνουν σε βασανισμούς κρατουμένων, με λίγες όμως από τις περιπτώσεις αυτές να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όπως η προ λίγων ημερών εν ψυχρώ δολοφονία του ισοβίτη Ηλί Καρέλι.

Ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκδικητική μεταχείριση του κράτους απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους. Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που οδηγεί τους κρατούμενους των φυλακών υψίστης ασφαλείας στη φυσική και ψυχική τους εξόντωση. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των «μέσα», αγώνας που πρέπει να έχει την μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη των «έξω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου