ΤΟΠΙΚΑ

Οι στρατηγικές για την ανάπτυξη

οι-στρατηγικές-για-την-ανάπτυξη-290584

Συνέδριο σήμερα παρουσία Χριστοδουλάκη, Κατσέλη, Σταθάκη και Γιαννίτση

Οι στρατηγικές, τα διακυβεύματα, οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν για να βγει η ελληνική οικονομία από την κρίση και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη, θα αναλυθούν στο διήμερο συνέδριο που ξεκινά από σήμερα στο Βόλο

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ΚΕΠΕ και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LondonSchoolofEconomics (LSE) και θα διεξαχθεί στο Τμήμα Χωροταξίας.

Στο Συνέδριο θα μιλήσουν ως κεντρικοί ομιλητές ο καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών, ο καθηγητής Τάσος Γιαννίτσης, πρώην υπουργός Εργασίας και Εσωτερικών, η καθηγήτρια Λούκα Κατσέλη, πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας η καθηγήτρια Ελένη Λουρή, Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος . Eπίσης ο καθηγητής Πλούταρχος Σακελάρης, πρώην Υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ο καθηγητής Γιώργος Σταθάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής Γιάννης Καλογήρου, πρώην Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από 80 εισηγήσεις οι οποίες φιλοδοξούν να έχουν μια ουσιαστική συμβολή στον κρίσιμο επιστημονικό διάλογο για τις αναπτυξιακές επιλογές και πολιτικές της χώρας. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή στις 10.00 πμ στο κτίριο του Τμήματος Χωροταξίας στο Πεδίο του Αρεως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου