ΤΟΠΙΚΑ

«Ξεσκονίζουν» βιβλιάρια υγείας

ξεσκονίζουν-βιβλιάρια-υγείας-290458

Ραντεβού με γονείς έχουν σήμερα το μεσημέρι επόπτες υγείας για τον έλεγχο των βιβλιαρίων των μαθητών

Ραντεβού με γονείς μαθητών Ρομά, έχουν σήμερα το μεσημέρι, γονείς μαθητών Ρομά του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας με επόπτρια υγείας της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και νοσηλεύτρια του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Υποστήριξης Ρομά του Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι γονείς, καλούνται να προσκομίσουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί και για ποιες ασθένειες, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι κανένας μαθητής Ρομά δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος, ωστόσο αυτό θα φανεί αύριο μετά τον ενδελεχή έλεγχο των βιβλιαρίων, που γίνεται στον απόηχο των κρουσμάτων Ηπατίτιδας α’ που εκδηλώθηκαν σε μία εκπαιδευτικό και μαθητές του σχολείου. Σημειώνεται ότι η δασκάλα μετά τη νοσηλεία της στο Νοσοκομείο Βόλου, βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Τα στοιχεία που θα καταγράψουν οι υγειονομικές αρχές από τον έλεγχο των βιβλιαρίων, θα προσκομιστούν στο Δήμο Βόλου, προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα εμβόλια για την εμβολιαστική κάλυψη του συνόλου των μαθητών.

Χθες, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Θεοδώρα Μητσιάνη, ζήτησε εγγράφως από το Διευθυντή της σχολικής μονάδας, κ. Αναστάσιο Γούκο, να της διαβιβάσει άμεσα τα αποτελέσματα του ελέγχου των βιβλιαρίων. Οπως τόνισε η κ. Μητσιάνη, κάθε διευθυντής σχολείου, έχει ευθύνη να ελέγχει κατά την εγγραφή των μαθητών τα βιβλιάρια υγείας και να συστήνει στους γονείς να μην αμελούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, προκειμένου να μην προκύπτουν ζητήματα δημόσιας υγείας. Αυτό προκύπτει και από το νομοθετικό πλαίσιο που είναι σαφές.

Στο μεταξύ, κλειστό παρέμεινε χθες το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας. Προχθές, Τετάρτη το απόγευμα, με την ολοκλήρωση των μαθημάτων και μετά από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, συνεργείο του Δήμου Βόλου, προχώρησε σε απολύμανση των σχολικών εγκαταστάσεων για ψυχολογικούς κυρίως λόγους και προκειμένου να καθησυχαστούν οι γονείς των μαθητών. Χθες το σχολείο δεν λειτούργησε, προκειμένου να γίνει ο καθαρισμός του.

Σχετικά άρθρα:

Εισαγγελέας για την ηπατίτιδα ~ ΣΤΟΝ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΗ Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Εμβολιασμοί κατόπιν εορτής

Απραξία για την ηπατίτιδα

Απροστάτευτοι από την ηπατίτιδα Α’

Σιωπή… για την ηπατίτιδα α’ ~ ΑΠΑΝΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Αντιπαράθεση για την ηπατίτιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου