ΤΟΠΙΚΑ

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες στη ΔΕΗ

επαναλαμβανόμενες-48ωρες-απεργίες-στη-290108

Με κινητοποιήσεις από σήμερα απαντούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στις αλλαγές που επέρχονται

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από σήμερα Τετάρτη, απαντούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στις αλλαγές, που προβλέπει το νομοσχέδιο για την ενέργεια στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού, αλλά και την παύση των λιγνιτικών εργοστασίων έως το 2028.

Η απόφαση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ να προκηρύξει 48ωρες απεργίες θα κριθεί επί της ουσίας στην πράξη σήμερα, κυρίως από το ποσοστό συμμετοχής, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εργαζόμενοι είναι «διχασμένοι» εκφράζοντας κυρίως επιφυλάξεις για τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και κατά πόσο θα έχουν αποτέλεσμα.

Στον Βόλο με απόφαση των συνδικαλιστικών οργάνων έχει ήδη αποφασιστεί να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στις συναλλαγές με το κοινό, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα απεργήσει το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και οι τεχνικοί που είναι επιφορτισμένοι με την επιδιόρθωση βλαβών.

Να σημειωθεί πως η ΓΕΝΟΠ είχε αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις που είχε αποφασίσει να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα προχθές Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας.

«Για ακόμα μια φορά θα χρειαστεί όλοι εμείς οι άνθρωποι του μόχθου που ρισκάρουμε καθημερινά τις ζωές μας για την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση της χώρας, να στερήσουμε από την οικογένειά μας τα προς το ζην και να βγούμε στους δρόμους, για να διαφυλάξουμε από τα νύχια παγκόσμιων και εγχώριων συμφερόντων την εθνική μας περιουσία.

Για ακόμα μια φορά ο κόσμος της εργασίας καλείται να πληρώσει εξ ολοκλήρου το μάρμαρο για παγκόσμιους σχεδιασμούς, που στόχο έχουν να συσσωρεύσουν τον εθνικό πλούτο ανεξάρτητων δημοκρατικών κρατών στα χέρια μιας χούφτας άπληστων κερδοσκόπων. Η ΔΕΗ αποτελεί το τελευταίο αναπτυξιακό κάστρο της εθνικής οικονομίας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες πως το πολιτικό προσωπικό, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης, έχει τη δυνατότητα ή θέλει να σώσει τη ΔΕΗ. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορεί κάποιος φωτισμένος ηγέτης να χαράξει εθνική στρατηγική που στόχο έχει να δημιουργήσει στα παιδιά μας θέσεις εργασίας με ανθρώπινες συνθήκες και ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Ολοι μαζί ακόμα μία φορά πρέπει να βγούμε στον δρόμο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου