ΤΟΠΙΚΑ

Παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα με τους πλειστηριασμούς

παραβιάζονται-τα-ανθρώπινα-δικαιώμα-289577

Κρατική και θεσμική αυθαιρεσία σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν να κάνουν με τους πλειστηριασμούς κατήγγειλε χθες η εκδήλωση που διοργάνωσε το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) στο Επιμελητήριο Μαγνησίας με θέμα τους πλειστηριασμούς.

Η διδάκτωρ Νομικής, Κέρη Μαυρομμάτη, τόνισε ότι οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματά τους έχουν παραβιαστεί.

«Έχει παραβιαστεί το δικαίωμα της στέγασης, της ευημερίας, της αξιοπρέπειας, της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ αυτά θεμελιώνονται τόσο σε διεθνείς συνθήκες και ευρωπαϊκές όσο και σε εθνικές και κυριότερα στο Σύνταγμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η διδάκτωρ είπε ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της ατομικής προσφυγής για να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους. Σε αυτό το στάδιο όμως, της οικονομικής εξαθλίωσης, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για μία δίκαιη δίκη.

Κάλεσε λοιπόν τους πολίτες να οργανωθούν σε κόμματα που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε έτσι με τη λαϊκή διαμαρτυρία σε πρώτο στάδιο, λόγω της έλλειψης οικονομικών μέσων, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους δανειστές.

«Οι δανειστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι τα δικαιώματά τους έχουν παραβιαστεί και ότι οφείλουν να τα σεβαστούν.

Η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων δημιουργεί μία διεθνή ευθύνη. Εγείρει αποζημιώσεις για τους πολίτες προκειμένου να έρθουν στην πρότερη κατάσταση» κατέληξε.

«Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα φέρουν τέλος στην ιδιωτική περιουσία, διότι αφορούν ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι πληθυσμού, το οποίο θα υποστεί τις συνέπειες μίας παράνομης χρέωσης», επισήμανε από την πλευρά της η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Ευαγγελία Χαραλάμπους.

Εντούτοις επισήμανε ότι μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση οι πολίτες δεν θα πρέπει να χάσουν την ελπίδα τους, αλλά όπου βρίσκονται λύσεις να τις εξετάζουν.

«Στην Αμερική επί Ομπάμα είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, όταν οι τράπεζες έπεσαν έξω με τα “κόκκινα” δάνεια, αλλά τελικά ανακεφαλαιοποιήθηκαν και τα χρέη σβήστηκαν.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη εδώ. Οι πολίτες λοιπόν πρέπει να μελετήσουν πώς θα βγουν από το αδιέξοδο. Υπάρχουν λύσεις. Η Ισλανδία αντιμετώπισε επίσης, πρόβλημα αλλά αφού πέρασαν δύο χρόνια κρίσης σταθεροποιήθηκε. Αυτοί δεν είχαν το δικό τους νόμισμα όπως προτείνει το ΕΠΑΜ» συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου